KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Haziran 2025 Perşembe
°C

Devlet arşivleri su yüzüne çıkarılsın

on zamanlarda kamuoyunu meşgul eden Dersim olaylarına değinen Halkın Sesi Partisi(Has Parti)Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, “sadece Dersim olayı değil, buna benzer Şeyh Sait olayı, Said-i Nursi Hoca’nın mezarının nerede olduğu, İskilipli Atıf Hoca’nın neden idam edildiği ve bu bunlara benzer devlet arşivlerinde olan nice olayların su yüzüne çıkarılmasını hükümete teklif ediyoruz” dedi

Devlet arşivleri su yüzüne çıkarılsın
06 ARALIK 2011 SALI 05:54
0
1546
0
AA aa

 Has Parti Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan yaptığı yqazılı açıklamada, Has Parti'nin yeni yol haritasında bir ilki gerçekleştirdiğini ifade ederek, İl Başkanları toplantılarının sadece Ankara'da yapılmaması gerektiğini belirtti. Ulukan, “Yine diğer partilerden farkımızı gösteren bir davranışı ben ve diğer il başkanı arkadaşlarımın talebiyle il başkanları toplantılarının sadece Ankara'da yapılmasını uygun görmediğimizi beyan ettik ve bu beyanımızın sonucunda genel merkezimizin onayı ile artık il başkanları toplantılarımız ülke genelinde dokuz bölgeye ayrılarak bu bölgelerde yapılmaktadır. Birbirine yakın olan illerin katılımıyla bölgeler bazında yapılan ilk toplantılarımız 27 Kasım 2011 tarihinde dokuz bölgede ayrı ayrı olarak yapıldı. Biz Bingöl İl teşkilatı olarak da ilk toplantımızı Diyarbakır'da çevre il teşkilatları ve genel başkan yardımcılarımızın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu toplantılar Türkiye genelinde toplam 3 bin civarında teşkilat mensubumuzun katılımıyla gerçekleşti. Bu hareketi yapmakla şunu amaçlıyoruz, bütün iller Türkiye toprağı olduğu için eşit bir göstergeyi amaçlıyor ve hiçbir ilin diğer bir ilden üstün olmadığını belirtiyoruz” dedi.

Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden Dersim olaylarına değinen Ulukan, “Malumunuz son günlerde kamuoyunu çok meşgul eden Dersim olaylarına birkaç cümle ile değinmek istiyorum. Başta CHP lideri sayın Kılıçdaroğlu ve partisi, birinci derecede sorumluluk sahibi iken neden bu meseleyi kamuoyuna taşıyor ve Tunceli halkının yüzde 70'inin üzerinde kendisinden özür talebi olduğu halde niçin halkın isteği doğrultuda özür dilemiyor? Yoksa koltuğunu kaybetme korkusu mu özrüne engel oluyor? Biz Has Parti camiası olarak sadece Dersim olayı değil, buna benzer Şeyh Sait olayı, Said-i Nursi Hoca'nın mezarının nerede olduğu, İskilipli Atıf Hoca'nın neden idam edildiği ve bu bunlara benzer devlet arşivlerinde olan nice olayların su yüzüne çıkarılmasını hükümete teklif ediyoruz” diye konuştu.

Bingöl'ün hizmet anlamında göz ardı edilmesini de görmemezlikten gelemeyeceklerini vurgulayan Ulukan, “Bingöl halkıyla adeta oyun oynamakta olan iktidar, sürekli tarih erteleme yoluna devam etmektedir. Değerli halkımıza da şunu sormadan edemiyorum, oy vermenin karşılığı şüphesiz hizmettir. Madem hizmet alamıyoruz, neden hesap sorma noktasında muzdarip bir tavır takınıyoruz? 2011 Ocak ayında havaalanına uçak indirme vaadinde bulunan sayın ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, Bingöl'de tarihi ertelediği gibi diğer illerde de erteliyor mu acaba? Şayet erteliyorsa ne tür hizmetler yapılıyor? Ayrıca Düzağaç köprüsünün viyadüğü nerede? PTT kavşağından Hacı Hıdır Camii'sine kadar yapılacak olan yer altı çarşısı nerede? 2007 seçim arifesinde sayın başbakan Bingöl'ün 2008 yılında doğalgaza kavuşma vaadi herkesin bildiği gibi sadece söylemde kaldı. Hatta bununla da kalmadı 12 Haziran 2011 seçim arifesinde, “kombinizin düğmesine basın sıcak suyunuzu alın” demişti. Maalesef bizde böyle bir gafı alkışlayıp teyit eden bir halkız. Bu arada sayın başbakana da acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
26.06.2025
17:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 bin 945 kök kenevir ile 9 bin 300 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
26.06.2025
17:40
Bingöl`de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 136 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi.
25.06.2025
18:30
Bingöl Ziraat Fakültesi`nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Ziraat Fakültesi'nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dekanlık görevine Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın