KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Devlet bakanı cevdet yılmaz, 'seçim ekonomisi şimdiye kadar uygulamadık

Haziran seçimlerinde de uygulamayacağız' derken, Fırat Kalkınma Ajansı çalışanlarına da 'Araziye uymayın' uyarısı yaptı.

Devlet bakanı cevdet yılmaz, `seçim ekonomisi şimdiye kadar uygulamadık
20 EKİM 2010 ÇARŞAMBA 12:42
0
2617
1
AA aa

Malatya Fırat Kalkınma Ajansı'nın binasını törenle açan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bakan Yılmaz, Haziran ayında seçim olacağı ve seçim ekonomisi uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna, "Başbakınımız çok net bir şekilde söyledi. Biz seçim ekonomisi uygulamıyoruz. Seçim ekonomisi şimdiye kadar uygulamadık, Haziran seçimlerinde de uygulamayacağız. Ayrıca yeni bir hükümet de değiliz. 2002'den bugüne kadar seçimler yaşadık, mali disiplininimizi bozmadık.
Borçların milli gelire oranı 2002 yılında yüzde 74 idi. Kamunun milli hasılamıza gelirimize oranı yüzde 74 idi. Bugün itibarıyla yüzde 42'lere doğru gidiyor. 2010 yılında küresel krizin etkilerine rağmen borçlarımız giderek düşüyor. Dolayısıyla seçim ekonomisi uygulasaydık bu iyi hallere gelmezdi ülkemiz. Gayet disiplinli şekilde gelir ve giderleri iyi şekilde organize ederek faiz oranları da düşüyor. 2001 yılında faizlerin bütçeye oranı yüzde 50'nin üzerinde idi. 2002'de yüzde 45'ler civarında idi. Bugün
itibarıyla yüzde 20'nin altına inmiş durumda. Artık tek haneli faizlere doğru gidiyor" dedi.
Bu arada, merkezi Malatya'da bulunan ve Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın personellerine de hitap eden Bakan Yılmaz, "Kalkınma ajansı klasik bir kamu kurumu değildir. Araziye uymayın. Sizde mesaiye göre iş yapma anlayışı olmamalı. İşe göre mesai anlayışı olmalı. Gece gündüz çalışmanız lazım. Ortaya koyacağınız çalışmalar önemlidir" diye konuştu.
Diğer yandan, toplantıda Birleşmiş Milletler (BM) IBM yabancı heyetinin de bulunması nedeniyle Bakan Yılmaz, yabancılara hitaben de İngilizce konuştu.
(NA-AŞ-Y) 


20.10.2010 12:21:32 TSI
NNNN
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet sıddık buldağ (@Misafir_183)
21 Ekim 2010 Perşembe 01:44
sayın bakanın bu girişimleri takdire şayandır kutluyorum mehmet sıddık buldağ ve yegeni m.nuri değişman
24.05.2026
23:59
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP Bingöl İl Teşkilatı Kimin Tarafında? Özel mi? Kılıçdaroğlu mu?
CHP'de mahkemenin verdiği 'mutlak butlan' kararı sonrası parti karıştı. Genel merkezde arbede ve polis müdahalesi yaşanırken, gözler şimdi il örgütlerine çevrildi. CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş'ın açıklaması ise 'Bingöl teşkilatı hangi tarafta?' sorusunun yanıt niteliğinde oldu.
24.05.2026
21:58
Genç`te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç'te Yeni Bir Yaşam Alanı Yükseliyor
Genç İlçe Belediyesi tarafından Kültür Mahallesi'nde yapımı sürdürülen park projesinde çalışmalar devam ediyor. Daha önce olumsuzluklarla anılan alanın, modern ve güvenli bir sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi hedefleniyor.
24.05.2026
16:36
Bingöl`de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl'de Mezarlıklarda Bayram Mesaisi Tamamlandı
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi amacıyla şehir merkezindeki 10 mezarlıkta bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
24.05.2026
15:48
Bingöl`de 33 Şehit, 33`üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
Bingöl'de 33 Şehit, 33'üncü Yıldönümünde Dualarla Anıldı
'Yıkıcıya, bölücüye, darbeciye asla fırsat vermeyeceğiz' diyen Bingöl Valisi Cahit Çelik; 'Devletimizce takip edilen kararlı politikalarla bir daha bu topraklarda terör belası yaşamayacak; binlerce yıl birlik ve beraberlik içinde, dostça ve kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz' dedi.
24.05.2026
15:04
1,5 Tonluk ‘Tosun Paşa` alıcısını bekliyor
1,5 Tonluk 'Tosun Paşa' alıcısını bekliyor
Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin başladığı Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki 'Tosun Paşa' vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Dev cüssesiyle dikkat çeken kurbanlık, alıcısını bekliyor.
24.05.2026
14:45
Bingöl`de
Bingöl'de 'Büyü' Vaadiyle 500 Bin TL'lik Vurgun: 3 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de sosyal medya üzerinden 'büyü yapma' bahanesiyle bir vatandaşı yaklaşık 500 bin TL dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli, Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın