KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Devlet işlerinde zorbalık değil, yasalar geçerli olmalıdır

Memur-Sen İl Yönetim Kurulu, Karayolları Şube Şefi Mahfuz Koşan'ın Vali yardımcısı tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili açıklama yaptı. “Devlet işlerinde zorbalık değil, yasalar geçerli olmalıdır” denilen açıklamada: “Mahfuz Koşan'a yapılan saldırının Bingöl halkına yapıldığına inanıyoruz” denildi.

Devlet işlerinde zorbalık değil, yasalar geçerli olmalıdır
21 MAYIS 2008 ÇARŞAMBA 09:47
0
1571
0
AA aa
Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığı 18 Mayıs 2008 tarihinde Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın Karayolları 84. Şube Şefi Mahfuz Koşan'ı darbetmesi ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. MEMUR-SEN İl Yönetim Kurulu, devlet işlerinde zorbalığın değil, yasaların ve kuralların geçerli olması gerektiğini belirtti.
Açıklamada şöyle denildi.
 “Bingöl Vali Yardımcısı Tolga Polat, 18 Mayıs 2008 tarihinde Bingöl-Solhan yolu üzerinde bulunan Karayolları 8. Bölge 84. Şube Şefliği'ne bağlı asfalt ve plent tesislerine giderek bu tesislerin yol yapım ihalesini alan ilgili firma tarafından kullanılmasını talep etmiştir. Karayolları 84. Şube Şefi Mahfuz Koşan, bu tesislerin kullanılabilmesi için bölge müdürlüğünden izin alınması gerektiğini söylemişse de Vali Yardımcısı Polat, bu tesislerin ilgili firma tarafından kullanılmasını engellemek isteyen Koşan'ı darbetmiştir.
Bizler Memur-Sen olarak şu soruların cevaplarının kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz:
1-      Bingöl Vali Yardımcısı Tolga Polat'ın, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Asfalt ve Plent Tesisleri'nin ilgili firma tarafından kullanılmasını istemesinin yasal bir dayanağı var mıdır?
2-      Bingöl Valiliği, Karayolları 8.Bölge Müdürlüğü'nden bu tesislerin kullanımı ile ilgili herhangi bir talepte bulunmuş mudur? 
3-      Bingöl Valiliği tarafından, Vali Yardımcısı Tolga Polat hakkında, Karayolları 84. Şube Şefi Mahfuz Koşan'ı darbetmesi olayı ile ilgili olarak herhangi bir adli veya idari işlem başlatılmış mıdır?
4-      Valilik tarafından bu tür menfur olayların bir daha yaşanmaması için ne tür tedbirler alınmıştır?
Memur-Sen olarak, Sayın Mahfuz Koşan'a yapılan saldırının Bingöl halkına yapıldığına inanıyoruz. Ayrıca devlet işlerinin yürütülmesinde kanunsuzluğun, zorbalığın değil; yasaların ve kuralların geçerli olması gerektiğini düşünüyoruz. Aynı zamanda sendikamızın üyesi olan Sayın Mahfuz Koşan'a yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”    


BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın