KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Devlet milyonlarca zarara uğratıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, Palu- Genç – Muş demiryolu deplasesinde devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığını ortaya çıkardıkları için işyerlerine el konulmaya çalışıldığını öne sürdü.

Devlet milyonlarca zarara uğratıldı
26 TEMMUZ 2014 CUMARTESİ 01:38
0
1861
0
AA aa

Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte basın açıklaması yapan Kurban: “Yolsuzluğun üzerine gittim başıma gelmeyen kalmadı” dedi.

800 MİLYON ÇALINDI

Devlet kasasından 800 milyonun çalındığını sözlerine ekleyen Kurban: “CHP olarak bir yıldır takip ettiğimiz ve şuanda Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığında 2013/2112 nolu dosyada işlem görev Palu – Genç- Muş Demiryolu yolsuzluğu dosyası var. Bunun maliyeti 800 milyondur ve devletin kasasından çalınmıştır. Bu parayı çalanlar Mehmet Cengiz ve Nuri Özaltın'dır. Halkın anasına avradına küfreden bu isimler maalesef devletin yetkilileri tarafından korunuyor. Biz bu olayın üzerine gittik diye şahsen benim başıma gelmeyen kalmadı. Bingöl'deki işyerime şuanda fiilen el konulmaya çalışılmaktadır. Bunuda önümüzdeki günlerde basın önünde parlamentoda araştıracağız” dedi.

Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise paraların havuz medyasına gittiğini iddia ederek, şöyle konuştu: “Bu yolda 800 milyon gibi bir paradan bahsediliyor. Aslında bu para 3. Havalimanı yanında çerez parası kalır. Havuz medyası oluşturmak için bunlardan para toplandı. Bu şahısların konuşmalarında ‘ben bu parayı çıkarmak için millettin...' diye küfrettiği kayıtlarda ortaya çıktı. Tabi Bingöl'de de aynı şekilde bir yolsuzluk yaşandı. Konuyu vekillerimiz TBMM'de gündeme getirdi. Konu AKP olunca basın fazla olayların üzerine gitmiyor. Bizi asıl üzen hırsızların hırsızlığını ortaya çıkarmak için mücadele eden taşradaki siyasi ve yöneticilere baskı yapılması. Böyle bir şey kabul edilemez. Sırf bu yolsuzlukları gündeme getirdi diye rakip partinin yetkilileriyle uğraşmak siyasi ahlaksızlıktır. Biz bu konunun peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın