KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

‘Devlet töhmet altına sokulamaz’

Başbakan Erdoğan, vatanı kurtarmak adına hukuku ayaklar altına almak isteyenlere izin verilmeyeceğini söyledi.

‘Devlet töhmet altına sokulamaz’
06 ŞUBAT 2007 SALI 14:59
0
1093
0
AA aa
ANKARA - Erdoğan “Derin devlet kurumlar içinde kendi anlayışları yada kendi kutsalları adına yetkilerini aşarak, hukukun dışına taşan çeteleşmelerdir. Kendilerini hukuktan üstün görenlere, kayırma bekleyenlere müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada hukuk devletinin önemine dikkat çekti. Hukuk devleti ile yasa devleti aynı şey olmadığını belirten Başbakan Erdoğan “Hukuk devleti içinde kendilerine karanlık odalar, imtiyazlı alanlar yaratmak isteyenlerle de mücadele ettik, edeceğiz. Faili meçhullerle anılan dönemden, kısa sürede olayların aydınlatıldığı aktif mücadele dönemine girdik. Kendilerini kanunlardan azade görenler, kayırma bekleyenler varsa yanılıyorlar. Kayıtdışı güvenlik anlayışı olamaz” dedi.

Vatanı kurtarmak adına hukukun ayaklar altına alınmasına izin verilmeyeceğini belirten Başbakan “Hiçbir gerekçe hukuku çiğnemeyi mazur gösteremez. Bana ‘Bunları söyleyerek devleti, milliyetçiliği töhmet altına alıyorsunuz' diyorlar. Siz çetelerin tam da istediği gibi kurumlarımızı karşı karşı ya getiriyorsunuz. Kimse yanlış yapan birkaç kişi üzerinden devleti zayıflatmaya çalışmasın, buna izin vermeyiz” dedi.

Konuşmasında derin devlet tartışmalarına da değinen Erdoğan, “Derin devlet kurumlar içinde kendi anlayışları yada kendi kutsalları adına yetkilerini aşarak, hukukun dışına taşan çeteleşmelerdir. Bunlar başka ülkelerde olduğu gibi bizde de var” diye konuştu.

Erdoğan, “Diyorlar ki, ‘Sen başbakansın bitir işi!' Bu kadar kolaysa bunca zaman ne yaptınız. Gerillalar dediniz, kontrgerilla dediniz. Biz şu anda çomağı soktuk. Bundan rahatsız olanların sesi yükselmeye başladı. Devlete ve kurumlarına en büyük zararı bu tür yanlışların içinde bulunanlar veriyor. Bağıranların birçoğu bu bağlantıları sebebiyle bağırıyor. Kimse devleti töhmet altında bırakamaz. Hiçbir illegal oluşumun kamu düzenimizi, hukuk devleti anlayışımızı zedelemesine izin vermeyeceğiz. Kirli oyunların masumiyet ve kutsal değerler üzerinde oynandığını unutmamalıyız. Hiç kimse kendini devletin yerine koyamaz” dedi.

AK Parti iktidarının kadrolaştığı iddialarının haksızlık olduğunu savunan Erdoğan, gençlere seslenerek “Hamaset ve öfke söylemlerine itibar etmeyin, ırkçılık ve kafatasçılık bölücülüktür” dedi.

Başbakan, laikliğin kabülünün yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Sezer'e de “Biz 82 Anayasası'ndaki tanımı parti programımıza aldık, benimsedik. Demokrasinin güvencesi millettir” diye yanıt verdi.


ntv

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın