KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Devletin hazinesini soymaktan vazgeçelim

Üç siyasi parti bütçeden 315 milyon değerinde Hazine yardımı alırken HDP'nin bugüne kadar devletin hazinesinden tek bir kuruş almadığını belirten Baluken: “Gelin o zaman hep beraber devletin hazinesini soymaktan vazgeçelim. Gelin, hiçbir siyasi parti devletin hazinesinden aldığı paralarla siyaset yapmasın, halkına başvursun” önerisini getirdi.

Devletin hazinesini soymaktan vazgeçelim
23 ARALIK 2014 SALI 19:25
0
1562
0
AA aa

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2015 yılı bütçesi üzerinde HDP adına konuşan Grup Başkanvekili Baluken, bütçenin, yüzü sermayeye dönük olan rant sahipleri için hazırlandığını savundu.

Bütçenin "toplumsal barışı değil, zoru, baskıyı, silahlanmayı merkezine aldığını; demokratik bir geleceği değil, otoriter bir hegemonyayı dayatmaya çalıştığını; kadını dışlayan, erkek egemen; doğayı talan etmeye çalışan çevre düşmanı, emekçiye ölümü reva gören emek karşıtı" olduğunu savunan Baluken: "Avrupa ülkeleri içerisinde gelir dağılımı adaletsizliğinde Türkiye 1 numaradır. Türkiye'nin bu mevcut durumunda, bugünkü koşullarında her 100 kişiden 15'i yoksulluk sınırının altında yaşamakta, her 100 kişiden 65'inin de borçlu olma gibi bir gerçekliği vardır" diye konuştu.

Baluken, şunları kaydetti: “Böylesi yoksulluğun olduğu bir dönemde milyon dolarların, milyar dolarların havada uçuştuğu saraylar yapmayı her şeyden önce haram olarak, israf olarak yorumluyoruz. Binlerce insana yardım elini uzatacak birtakım mekanizmaları kurmanın, yüzlerce hastane, yüzlerce okul yapabilmenin, milyonlarca öğrenciye karşılıksız burs verme imkanı varken, ataması yapılmayan binlerce öğretmeni bu şekilde istihdam etme imkanı varken milyon dolarların bir saraya harcanmasını biz asla kabul edilemez. Özellikle, bu konuda Ak Partili milletvekillerinin de ellerini vicdanlarına koyarak arpa unu ve helvayla karnını doyuran bir Peygamber'in anlayışı ile bu dönem uygulamalarının ne kadar örtüştüğünün hesaplaşmasını mutlaka yapmaları gerekir?”

“DEVLETİN HAZİNESİNİ SOYMAKTAN VAZGEÇELİM”

3 siyasi parti bütçeden 315 milyon değerinde Hazine yardımı alırken HDP'nin bugüne kadar devletin hazinesinden tek bir kuruş almadığını belirten Baluken: "Siz bu tabloyu içinize sindiriyorsunuz. Gelin o zaman hep beraber devletin hazinesini soymaktan vazgeçelim. Gelin, hiçbir siyasi parti devletin hazinesinden aldığı paralarla siyaset yapmasın, halkına başvursun. Biz nasıl yapıyorsak siz de sırtınızı devlete değil halka dayayarak siyaset yapın” önerisini getirdi.

"Hem Ortadoğu'da hem Kürdistan'da IŞİD düştü düşecek, haberiniz olsun"' diyen Baluken, "O nedenle önümüzdeki dönemde Kobani politikasıyla ilgili yanlışlardan bir an önce vazgeçmeniz gerekir. Özellikle 6-8 Ekim direnişinde de içerideki tüm Türkiye halklarının Kobani'ye ne kadar duyarlı olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

HDP'ye, eş genel başkanlara karşı, milletvekillerine karşı yürütülen linç ve saldırı kampanyalarına rağmen, çözüm süreciyle ilgili ısrarlarını devam ettireceklerini ifade eden Baluken, şunları söyledi:

"Meclis Başkanlığı'na bir çağrı yapmak istiyorum: Çözüm süreciyle ilgili tereddüdü olan bütün milletvekillerini, bir planlama dahilinde, benzer sorunların yaşandığı ülkelere göndermenizi özellikle tavsiye ediyoruz. İspanya ETA, İrlanda-İngiltere IRA, Kolombiya FARC, Güney Afrika ANC, pek çok örnek var. Bütün bu ülkeler nasıl bu sorunu çözmüşse burada tereddüdü olan milletvekillerinin de o ülkelere gidip gerekli olan bilgileri almasını özellikle sizden talep ediyoruz. Biz çözüm sürecinde sürecin hızlandırılması, dengede giden bisikletin düşmemesi için hızla pedalların çevrilerek nihai hedefe ulaştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için dünya örnekleri dışında başvurabileceğimiz önemli bir referansımız daha var."

Baluken, sözlerini, "Silahların ölüm kusmadığı, zeytin dallarıyla, barış güvercinlerinin uçurulduğu bir 2015 yılının Türkiye'sinde yaşamak istiyoruz" diyerek bitirdi ve güvercin resmini kürsüden milletvekillerine gösterdi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.07.2025
13:47
28 milyon TL`lik destek planı açıklandı
28 milyon TL'lik destek planı açıklandı
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı, Elazığ Valiliği'nde bölge valileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, TRB-1 bölgesindeki mikro ve küçük işletmelerin yeşil dönüşüm yatırımları için 28 milyon TL bütçeli hibe desteği programı tanıtıldı.
17.07.2025
13:36
Bingöl Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı
Bingöl Valiliği orman yangınlarına karşı uyardı
'Şehrimizin oksijen kaynağı ormanlarımızı koruma konusunda vatandaşlarımızdan azami hassasiyet bekliyoruz' vurgusu yapılan açıklamada, yapılması gerekenler de sıralandı…
17.07.2025
03:59
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 3 yaralı
Bingöl-Elazığ'da yolunda otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı.
17.07.2025
03:42
Bingöl`de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 adet ruhsatsız silah ele geçirildi, 4 şahıs hakkında işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:39
Bingöl`de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de Bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, bin 651 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
17.07.2025
03:29
Yılmaz`dan ‘Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi` vurgusu
Yılmaz'dan 'Yeni Anayasa ile Güçlü Demokrasi' vurgusu
15 Temmuz'un ardından milli iradenin güçlenmesi, yeni anayasa çalışmaları, terörsüz Türkiye ve Türkiye Yüzyılı vizyonunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; 'Demokratik standartlarımızı yükseltmek, daha iyi noktalara getirmek durumundayız. Yeni Anayasa ve onunla bağlantılı diğer çalışmalarla inanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha güçlü bir demokrasi olacaktır. Millî iradeye hiç kimse saldırmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecektir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın