KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Devletin parası suya gömülmesin!

İşgaller nedeniyle dere yatağındaki taşkın koruma çalışmalarının proje dışına kaydırıldığını vurgulayan Muhtar Aymaz: “Sırf işi bitirmek için değil, gelecekte sıkıntı yaşanmayacak şekilde çalışılmasını istiyoruz” dedi ve Vali Taşyapan’dan destek istedi.

Devletin parası suya gömülmesin!
14 HAZİRAN 2013 CUMA 03:34
0
1749
0
AA aa

Bingöl merkez Kaleönü Mahallesi'ndeki Halhal Deresi için yapılan taşkın koruma çalışmalarında işgaliye engelinin aşılamadığını, bu yüzden de derenin projeye uygun yapılmadığını açıklayan Kaleönü Muhtarı Ferhat Aymaz, gelecekte ciddi sıkıntılar yaşanacağını söyledi.

Taşkın koruma çalışmasını desteklediklerini ancak geçmişten beri dere kenarlarında yapılan işgaller nedeniyle projenin gerçek manada uygulanmadığını ifade eden Muhtar Aymaz: “Geçtiğimiz birkaç yıl içinde o derede bir sel vakası yaşandı. Dere yatağını işgal edip ahır yapan bir vatandaşın hem ahırı, hem de hayvanları bu selde yok oldu. Bu selden sonra Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü bölgede çalışma başlattı ve yapılan projeyle taşkın koruma programına alındı. Fakat geçen bu süreçte dere yatağındaki işgaller devam etti. Bugün ise proje uygulanamıyor, işgalde bulunan vatandaşlar müsaade etmeyince projenin dışına çıkılıp tabiri yerindeyse yılan gibi bir yapı ortaya çıkıyor. Kim müsaade etmemişse dere yatağını sağa sola çekip işi bitirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde çalışmalar devam ediyor. Yazılı ve sözlü olarak ilgili makamlara müracaat ettik fakat herhangi bir netice alamadık. Bu şekliyle devam ederse yarın olası bir sel vakasında aynı manzaralar yine yaşanacak, can ve mal kayıpları bir kez daha yaşanacaktır. Sırf işi bitirmek için değil, gelecekte sıkıntı yaşanmayacak şekilde çalışılmasını istiyoruz. Aksi halde bugün devletin harcadığı bu paralar çare olmayacak, harcanan paralar suya gömülmüş olacak, olası zararın önüne geçilemeyecek. Tedbir alınması ve projenin en doğru şekilde uygulanması adına Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan'dan destek bekliyor, ilgili kurumları göreve davet ediyoruz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın