KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Dezavantajlıların sanatsal yönleri ortaya çıkacak

Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Sanat Terapisiyle Dezavantajlı Yetişkinlerin Sosyal Entegrasyonu projesiyle dezavantajlıların grupların sanatsal yönlerini ortaya çıkaracak.

Dezavantajlıların sanatsal yönleri ortaya çıkacak
09 AĞUSTOS 2018 PERŞEMBE 19:26
0
2296
0
AA aa

Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, ‘Sanat Terapisiyle Dezavantajlı Yetişkinlerin Sosyal Entegrasyonu ‘projesinin, Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hibe almaya hak kazandığını açıkladı.

Proje kapsamında yurt dışı gezisine halk eğitim merkezinden öğretmen, usta öğretici ve bu kurslardan sorumlu idarecilerin katıldığı açıklanırken, proje amacının dezavantajlı grupların sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İtalya'nın Bologna kentine 2.Hareketlilik ise; Hollanda'nın Amsterdam kentine gerçekleştirildi. Burada proje konumuz olan dezavantajlı yetişkinlerin sanat terapisiyle sosyal entegrasyonu ile ilgili yapılandırılmış kurslara katıldık.  Cezaevindeki tutuklular ve uzun süreli psikiyatri tedavisi gören hastalar gündelik hayatlarında söz konusu problemlerle mücadele etmektedirler. Kurumumuzun bu projeyi yapmasının temel amacı; dezavantajlı olan bu gruplara açılmış olan sanatsal kurslarla, onların rehabilitasyonunu ve topluma entegrasyonunu sağlamaktır. Bu kişilerin yaşadıkları duygu dalgalanmalarını sanatsal etkinliklere katalize ederek onların potansiyellerini açığa çıkarmalarını, özgüven geliştirmelerini, öfke yönetimi becerilerini geliştirmeyi ve suç eğilimlerini azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca, bu kurslarla, hem cezaevindeki tutukluların cezaları bittiği zaman, hem de uzun süre tedavi gören hastaların tıbbi tedavileri bittiği zaman;  üretken ve iş sahibi olabilecek temel becerilere de sahip olmasını sağlayarak topluma katkı sunmalarını sağlamayı hedefledik.  Projemizde İtalya'nın Bologna kentine bağlı Rimini bölgesinde bulunan Assoform ile Hollanda'nın Amsterdam kentinde bulunan; uluslarası bir kuruluş olan Captan tarafından verilen bu kurslar ile öğretmenlerimizin bu alanda kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve dezavantajlı gruplarla çalışan eğitim personelimizi uluslararası platformlardaki yenilikçi yaklaşımlardan haberdar etmeyi hedeflemiştik ve için hareketlilik gerçekleştirdiğimiz iki farklı Avrupa ülkesindeki eğitim ve saha ziyaretleriyle bu anlamda “farkındalığımızı” arttırdığımızı düşünüyoruz. Bu proje ile kurumumuz kendisini daha çok Avrupa Birliği'nin bir parçası olarak hissedecek ve Avrupa Birliği'nin programlarını kendi bölgesinde bulunan diğer Halk Eğitimi Merkezleri ile paylaşarak bu kurumların da bu programlara başvurmalarında bir çarpan etkisi yaratacaktır. Öğretmenlerin edineceği deneyimler sayesinde dezavantajlı olan bu kursiyerlere daha nitelikli kurslar verilebilecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın