KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2026 Perşembe
°C

DİJİTAL TEMAYÜL YOKLAMASI

AK Parti'de belediye başkan adaylıkları için tüm Türkiye'de aynı anda temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Yoklama tarihi ve içeriği şöyle

DİJİTAL TEMAYÜL YOKLAMASI
05 KASIM 2018 PAZARTESİ 18:18
2
2884
0
AA aa

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi için aday adaylığı müracaatlarının baÅŸladığı AK Parti'de baÅŸvurular alınmaya baÅŸlandı. Belediye BaÅŸkanlıkları için 5 Kasım'da baÅŸlayan müracaatlar 12 Kasım'da sona erecek. Belediye ve il genel meclisi müracaatının son günü ise 3 Aralık 2018 Pazartesi günü.

Temayül Yoklaması 18 Kasım'da

Belediye BaÅŸkan Aday Adaylıkları için parti içi temayül yoklaması 18 Kasım 2018 Pazar günü saat 10.00-16.00 arasında tüm Türkiye'de aynı anda dijital ortamda gerçekleÅŸtirilecek.

E-Temayül sistemiyle iÅŸlemlerin hızlanacağını ve yaklaşık 3 ton kâğıt tasarrufu saÄŸlanacağını belirten AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, zaman ve mesai israfını da önlemiÅŸ olacaklarını, geçersiz oy olmayacağını ifade etti.

Önemli bir sistem kurguladıklarını belirten Yavuz, illerde kurulan kabinlerdeki bilgisayarlar üzerinden temayül yoklamalarının yapılacağını bildirdi.

Sistemin nasıl iÅŸleyeceÄŸini de anlatan Yavuz, genel merkezden giden komisyon baÅŸkanı ve üyelerinin kimlik kartları karşılığında manyetik kartları dağıtacağını, bu kartların kiÅŸiye deÄŸil ilçeye uyarlı olacağını söyledi.

Yavuz, kartı alan kişinin istediği kabinde oyunu kullanacağını anlattı.

Seçim günü ve sonrasını da kapsayacak ÅŸekilde bütün süreçleri takvimlendirdiklerini dile getiren Yavuz, takvimin vakti geldikçe kamuoyuyla paylaÅŸacaklarını bildirdi.

Alternatif olarak kimi yazarsınız?

Belediye baÅŸkanlığı ile ilgili “Alternatif olarak kimi yazarsınız” diye de yoklamada bir soru sorulacağını söyleyen Yavuz, oy kullanacak kiÅŸilerin dilediÄŸi kiÅŸinin ismini verebileceÄŸini bildirdi.

Yavuz; “Belediye baÅŸkanlarımız müracaat etmiyor ama temayül yoklamasına katılıyorlar, temayül yoklamasına dahildirler” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2026
23:59
Bingöl`de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de iki kritik projeye teknik destek
Bingöl'de trüf mantarının ekonomiye kazandırılması ve kentteki yapı stokunun deprem riski açısından incelenmesine yönelik iki ayrı proje için teknik destek protokolü imzalandı. Projelerden biri kırsal ekonomiye katkı sağlamayı, diğeri ise Bingöl'ün yapı güvenliğine ilişkin kapsamlı bir veri altyapısı oluşturmayı hedefliyor.
09.09.2026
23:57
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
iPhone 18 Pro ve Pro Max tanıtıldı! Türkiye fiyatları belli oldu
Apple, yeni amiral gemisi iPhone 18 Pro ve Pro Max modellerini tanıttı. Değişken diyaframlı kamera sistemi, 2 nm A20 Pro işlemci ve büyütülen bataryalarıyla dikkat çeken telefonların Türkiye fiyatları da açıklandı.
09.09.2026
23:56
Eğitim-Sen Bingöl`den KHK çağrısı:
Eğitim-Sen Bingöl'den KHK çağrısı: '10 yıllık hukuksuzluğa son verin'
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, KHK'larla görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek amacıyla Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve yargı süreçlerinin hızlandırılması çağrısı yapıldı.
09.09.2026
23:55
Bingöl Üniversitesi`nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi'nden Gazze için anlamlı panel
Bingöl Üniversitesi, YÖK'ün Bilim Kafe Etkinlikleri kapsamında Gazze'de savaşın eğitim, bilim ve akademi üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel düzenleyecek. 'Gazze'de Üniversite Olmak: Gazze İçin Bilim, Gelecek İçin Umut' başlıklı program, 16 Eylül'de Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
09.09.2026
23:53
Kadir Çintay yeniden aday:
Kadir Çintay yeniden aday: 'Hedefimiz 27'de 27'
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 2022-2026 döneminde hayata geçirilen çalışmaları ve yeni döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. BİNTSO Başkanlığına yeniden aday olduğunu duyurarak Mavi Liste ile 10 meslek grubunda seçime gireceklerini belirten Çintay; Hedefimiz net, 27'de 27 yapmak.'
09.09.2026
14:13
DEM Parti`de yeni dönem mesajı: `Direnişin yanına inşayı koyacağız`
DEM Parti'de yeni dönem mesajı: 'Direnişin yanına inşayı koyacağız'
DEM Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Pervin Buldan'ın 'Demokratik Cumhuriyet Hareketi' açıklamasını değerlendiren Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, yeni dönemin yalnızca mevcut siyasete itiraz eden değil, Türkiye'yi yönetmeye talip olan bir siyasal anlayış üzerine kurulacağını söyledi. Ormangören, 'Değişecek olan ilkelerimiz değil; bu ilkeleri topluma ulaştırma yöntemimiz, siyaset dilimiz ve örgütlenme pratiğimizdir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın