KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Dik Köyü'ndeki çiftçilerle buluştular

İl Müdürü Üreticilerle Buluşuyor programı kapsamında Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve beraberindekiler, köylerde çiftçilerle üçüncü buluşmasını Bingöl merkeze bağlı Dik köyünde gerçekleştirdi.

Dik Köyü`ndeki çiftçilerle buluştular
13 MART 2018 SALI 23:38
0
3273
0
AA aa

Toplantıya İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Muhammet Ali Özdemir, Çayır ve Mera Şube Müdürü Osman Nuri Tanas, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdülmelik Sukaya, teknik personeller, köy muhtarı ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirmede bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım; “Ekip olarak köy köy gezip çiftçileri tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirip, sorunlarını dinlemek için bir araya geldik. Çiftçilerimizin rapor haline getirdiğimiz taleplerini, ulaştırılması gereken yerlere taşıyacağız. Vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunlar neyse tarım ve hayvancılıkla ilgili sorularınız varsa karşılaştığınız, çözemediğiniz bizim yapmamız gereken, Sizlerin yapması gereken neyse birebir karşılıklı dinleyerek, bunu rapor haline getirerek yetkili makamlara ileteceğiz. Sizin karşılaştığınız sıkıntılar, sorunlar olabilir. Bunları bizzat kendim yerinde vatandaşlarımızdan dinleyerek şahit olmak istedim. Bu sorunların bundan sonra daha fazla büyümeden çözüm noktasında neler yapabileceğimizi hep birlikte idari kadromuzla birlikte çözmek için buradayız” dedi.

Yıldırım; “Önemli olan burada iyi niyet çerçevesinde hizmete dönüştürülmesi karşısında yani köyde bizim ne yapmamız gerektiğini, ya da sizin bizden ne istediğinizi bunu birebir bu ortamda iyi niyet çerçevesinde oturup konuşup sorunları inşallah beraber çözeceğiz. Birliklerimizle birlikte elimizden ne gelirse yanınızda olacağız. Sizin de sıkıntı ve sorunlarınızı burada dile getirmenizi isteriz” ifadelerini kullandı.

Genç Çiftçi projesi hakkında bilgilendirmede bulunan Yıldırım; “Genç Çiftçi projesi 2 yıldır devam ediyor, 6 adet büyükbaş hayvan veriyoruz. Küçükbaşta ise geçen sene 37 tane iki tane koç ve 35 küçükbaş hayvan veriliyordu. Bir önceki yıl 40 küçükbaş hayvan verildi. Arıcılık desteği var aynı projede bahçe kurmak isteyenlere bahçe kuruluyor. 30 bin TL değerinde. Genç Çiftçi projesi bu sene de devam edecek. Bu sene bu köyden de talep edilirse biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu proje yüzde 100 hibe olarak veriliyor” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın