KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2024 Salı
°C

Diken, hayranlarıyla kızgın'ı konuştu

Yazar Şeyhmus Diken, İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi eski Başkanı Rıdvan Kızgın'ın hayatının konu alan ‘Bir İnsan Hakları Delisi/ Rıdvan Kızgın' isimli kitabını imza okurları için imzalayarak, bir söyleşi gerçekleştirdi.

Diken, hayranlarıyla kızgın`ı konuştu
05 TEMMUZ 2012 PERŞEMBE 03:37
0
1595
0
AA aa

Bingöl İHD Şubesi tarafından Cê Ma Cafe'de düzenlenen imza gününe Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl Milletvekili İdris Baluken, İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Metin Kılıç, İHD Bingöl eski Şube Başkanı Nihat Aksoy, Rıdvan Kızgın'ın Ailesi, Arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Söyleşi de ilk sözü alan İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmetcan İnce; “Rıdvan Kızgın değerli bir arkadaşımızdı. Onun bıraktığı boşluk doldurulamaz. Ancak biz onu unutturmayacağız ve yaşatmaya çalışacağız. O insan ve doğa sevgisiyle dolu bir arkadaşımızdı. Karlıova'da jandarma köpekleri tarafından parçalanan Hazal Beru olayını, güvenlik gerekçesiyle yakılan ormanları ve buna benzer birçok olayı gündeme getiren ve takipçisi olan Rıdvan arkadaşımızın anısına her zaman bağlı kalacağız” dedi.

Söyleşide konuşan BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken: “Maalesef yaşadığımız coğrafyada kendi kimliğine, kendi kültürüne, sahip çıktığı için şuan 8 bin kişi hapishanelerde. Biz Rıdvan Kızgın'ın hak, hukuk ve insanlık mücadelesini devraldık. Ve bunu devam ettireceğiz. Bu onurlu yürüyüşte hepinizi selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici; “Rıdvan Kızgın gibi birini tanıdığım için çok mutluyum. O zamanlarda Bingöl gibi Jitem'in, faili meçhullerin yoğun olduğu bir yerde İnsan Hakları Derneği'ni açmak kolay iş değildi. Rıdvan Abi insan hakları delisiydi. Devlet insan hakları mücadelesini verenler karşısında yenilmiştir. Şuan milletvekili, belediye başkanı, gazeteciler gibi binlerce aydın ve siyasetçi içerdeyse bu devletin yenildiğinin kanıtıdır. Rıdvan abi ve diğer demokrasi şehitlerinin mücadelesi yarı yolda kalmayacaktır” dedi.

Rıdvan Kızgın'ın hayatını konu alan ‘‘Bir İnsan Hakları Delisi/ Rıdvan Kızgın' kitabının yazarı Şeyhmus Diken: “Buraya bugün 3 yaşından 70 yaşına kadar insanlar gelmişse bu Rıdvan Kızgın'ın verdiği mücadelenin ne kadar insanı olduğunu gösteriyor. Evet o bir insan hakları delisiydi. Nerden çıktı bu kavram. Bu ismi ben yada başka biri bulmadı. Rıdvan Kızgın, cezaevinden yazdığı mektuplarından birinde kendini bu şekilde tanımlıyor. Bu delilik akıl fukarası olmayı değil, cesareti vurguluyor. Bingöl gibi savaş koşullarının keskin olduğu bir yeri tercih etmesi, bunun göstergesidir. Rıdvan Kızgın'ın mektuplarını okuduğumda gördüğüm şey onun yazarlık potansiyeline sahip olduğuydu. Ben daha önce Yazar Mehmed Uzun'un hayatını anlatan bir kitap da yazmıştım. O kitap benim kendi kitabımdı. Ama Rıdvan Kızgın'ın kitabı aslında Rıdvan Kızgın'ın kendi yazdığı kitabıdır. Benim yaptığım onun ortaya çıkardığı parçaları bir araya toplayıp, bir bütün oluşturmaktı” dedi.

Şeyhmus Diken'den sonra salonda bulunan Rıdvan Kızgın'ın arkadaşları beraber yaşadıkları anıları anlattı.

Söyleşinin sonunda Şeyhmus Diken, ‘Bir İnsan Hakları Delisi/ Rıdvan Kızgın' isimli kitabını okurları için imzaladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın