KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2025 Cumartesi
°C

Diken, istanbul'dan aday adayı

Tahsin Diken, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Diken, istanbul`dan aday adayı
10 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE 09:11
0
3787
0
AA aa

Yaklaşan genel seçimler öncesi milletvekili adayları birer birer açıklanmaya başlandı. Solhan doğumlu olan Tahsin Diken, İstanbul'da yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için AK Parti'den aday adayı olduğunu söyledi.
Uzun yıllar İstanbul'da kaldığını ve bu yüzden İstanbul'dan milletvekili aday adayı olduğunu belirten Diken, İstanbul'da Doğu ve Güneydoğulu nüfusunun oldukça fazla olduğunu dile getirerek, hemşerilerinin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyacına ilişkin ciddi sorunlar yaşadıklarını ve sorunların çözümüne katkı sunacağına inandığı için İstanbul'dan aday adayı olduğunu belirtti.
AK Parti'den İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı olduğunu belirten Diken, “İstanbul'dan milletvekili adayı olup, parlamentoda İstanbul'da yaşayan Bingöllü ve Doğu- Güneydoğulu vatandaşlarımızın sorunlarıyla bire bir ilgilenmek ve çözüm bulmak amacıyla bu kararı aldım” ifadelerini kullandı.
Tahsin Diken, öğretmenlik görevinin dışında, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği, Halk Ödülleri Komite Üyeliği, Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Gazetesi Genel Yayın Koordinatör Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Platform Üyeliği, Maltepe Diyarbakır Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanlı da yaptığını ifade etti.
Tahsin Diken Kimdir?
1955 yılında Solhan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Solhan'da tamamladı. Liseyi ise Diyarbakır'da okuyup, 1978-1979 yıllarında Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Aynı yıl Muş'un Yaygın Beldesi'nde öğretmenlik görevine başladı. 12 Eylül Darbesi'nde gözaltına alındı. Daha sonra Muş- Bulanık'a sürgün edildi. Bulanık'ta 2 yıl görev yaptıktan sonra Adapazarı'na sürgün edildi. 7 yıl açıkta kaldıktan sonra Kocaeli-Gebze'de tekrar öğretmenliğe başladı. Gebze'de 4 yıl görev yaptıktan sonra, İstanbul-Pendik'e atandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Diken, hala Pendik'te öğretmenlik görevini sürdürüyor. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
17.10.2025
13:43
12Bingölspor`da hedef, kayıpsız bir hafta!
12Bingölspor'da hedef, kayıpsız bir hafta!
Nesine 3.Lig 2. Grup'ta mücadele veren 12Bingölspor, ligin 7'nci haftasında Kırşehir Spor'a konuk oluyor. Yeşil beyazlı temsilcimizde hedef, deplasmandan 3 puan çıkararak liderliğini koruyup yükselişini sürdürmek.
17.10.2025
13:11
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Ons altındaki artış yurt içinde altın fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu sabah Kapalıçarşı serbest piyasanın açılışında çeyrek altın 10 bin lirayı, Cumhuriyet altın ise 40 bin lirayı geçti. Asgari ücretliler yoksulluk sınırının altında maaşla mücadele verirken, Hükümet kanadından neredeyse her gün Türkiye ekonomisinin büyümesinden bahsediliyor.
17.10.2025
12:49
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Çalıştayla, Bingöl'ün depreme hazırlık sürecine bilimsel ve katılımcı bir bakış kazandırıldığı, ortak akılla şekillenen bu sürecin, Bingöl'ün geleceğini güvence altına alacak önemli bir adım olduğu vurgulandı.
16.10.2025
14:16
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. '2026 yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 16' diyen Yılmaz, yüzde 3.3 büyümeyi öngördüklerini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın