KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Diken, istanbul'dan aday adayı

Tahsin Diken, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Diken, istanbul`dan aday adayı
10 ŞUBAT 2011 PERŞEMBE 09:11
0
4043
0
AA aa

Yaklaşan genel seçimler öncesi milletvekili adayları birer birer açıklanmaya başlandı. Solhan doğumlu olan Tahsin Diken, İstanbul'da yaşayan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için AK Parti'den aday adayı olduğunu söyledi.
Uzun yıllar İstanbul'da kaldığını ve bu yüzden İstanbul'dan milletvekili aday adayı olduğunu belirten Diken, İstanbul'da Doğu ve Güneydoğulu nüfusunun oldukça fazla olduğunu dile getirerek, hemşerilerinin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyacına ilişkin ciddi sorunlar yaşadıklarını ve sorunların çözümüne katkı sunacağına inandığı için İstanbul'dan aday adayı olduğunu belirtti.
AK Parti'den İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı olduğunu belirten Diken, “İstanbul'dan milletvekili adayı olup, parlamentoda İstanbul'da yaşayan Bingöllü ve Doğu- Güneydoğulu vatandaşlarımızın sorunlarıyla bire bir ilgilenmek ve çözüm bulmak amacıyla bu kararı aldım” ifadelerini kullandı.
Tahsin Diken, öğretmenlik görevinin dışında, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilciliği, Halk Ödülleri Komite Üyeliği, Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Gazetesi Genel Yayın Koordinatör Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Platform Üyeliği, Maltepe Diyarbakır Kültür ve Tanıtım Derneği Başkanlı da yaptığını ifade etti.
Tahsin Diken Kimdir?
1955 yılında Solhan'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Solhan'da tamamladı. Liseyi ise Diyarbakır'da okuyup, 1978-1979 yıllarında Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Aynı yıl Muş'un Yaygın Beldesi'nde öğretmenlik görevine başladı. 12 Eylül Darbesi'nde gözaltına alındı. Daha sonra Muş- Bulanık'a sürgün edildi. Bulanık'ta 2 yıl görev yaptıktan sonra Adapazarı'na sürgün edildi. 7 yıl açıkta kaldıktan sonra Kocaeli-Gebze'de tekrar öğretmenliğe başladı. Gebze'de 4 yıl görev yaptıktan sonra, İstanbul-Pendik'e atandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Diken, hala Pendik'te öğretmenlik görevini sürdürüyor. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın