KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Dikkat edilmezse sorumluluk vatandaşta olacak!

Genç Belediyesi, ilçenin imar ve mücavir alanı içinde bulunan çöp konteynırlarını ilaçlayacağını duyurdu. İlçede başıboş dolaşan hayvanların sahiplerine de çeşitli uyarıların yer aldığı duyuruda, meydana gelebilecek hayvan zehirlenmelerinde sorumluluğun vatandaşta olacağı belirtildi.

Dikkat edilmezse sorumluluk vatandaşta olacak!
24 EKİM 2012 ÇARŞAMBA 10:15
0
3058
0
AA aa

Genç Belediyesi tarafından çevre temizliği konusunda alınan temizlik tedbirlerine bir yenisi eklendi. Alınan tedbir kapsamında ilçe merkezi hudutları içinde bulunan çöp konteynırları bir bir dezenfekte edileceği duyuruldu. Tedbir sayesinde çöp konteynırları içinde yuvalanan bakterilerin dezenfekte edilmesi hedeflenirken bir yandan da ilçe merkezinde çöp konteynırlarına dadanan başıboş ineklerinde önüne geçilmesi planlanıyor.

Para cezası ile önüne geçilemeyen başıboş hayvanlar içinde caydırıcılık özelliği taşıyacak olan yeni temizlik uygulaması sayesinde, başıboş hayvan sahipleri de hayvanlarını sokağa salarken bir kez daha düşünmek zorunda kalacak gibi.

Belediye ilan hoparlörlerinden yapılan ilan duyurusunda şu ifadeler kullanıldı: “Belediyenin imar ve mücavir alan hudutları dahilinde bulunan çöp kutularımız ve çöp alanlarımız dezenfekte ilaçları ile sürekli ilaçlanacaktır. İlçemizde başıboş inekler çöpten beslendiği için inek sahiplerinin ineklerine sahip çıkmaları ve başıboş bırakmamaları gerekmektedir. Başıboş dolaşan ineklerin zehirlenmeleri ve hastalanmaları durumunda belediyemizin sorumlu tutulmayacağı ve sorumluluğun tamamen ineklerini başıboş olarak ortalığa bırakan inek sahiplerine ait olacağı hususunun bilinmesi ilgililere ilanen duyurulur” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.08.2026
19:35
Prof. Dr. Bahri Çakabay`ın
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
04.08.2026
19:33
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
04.08.2026
19:33
Bingöl`de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
04.08.2026
19:31
CHP`li Meclis Üyeleri:
CHP'li Meclis Üyeleri: 'Bingöl'de Yatırımlar Durma Noktasına Geldi'
CHP Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri Burhan Becerikli, Akif Açıkyer ve Kemal Adıbelli, kırsal altyapı, ulaşım ve kamu hizmetlerine ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, kent genelinde yatırımların yetersiz kaldığını savunarak İl Özel İdaresi'nin araç parkının güçlendirilmesi ve köylere yönelik hizmetlerin hızlandırılması çağrısında bulundu.
04.08.2026
19:30
Kızılay`dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Kızılay'dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Türk Kızılay'ın Kan Bağış Tırı, Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde 11 Ağustos'a kadar vatandaşlardan bağış kabul edecek. Yetkililer, azalan kan stoklarının güçlendirilmesi için gönüllü bağışçıların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın