KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Din bezirgânlarına fırsat vermeyeceğiz

CHP İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, yaptığı açıklamada Ulu Cami'nin güçlendirilmesi ve inşaatı devam eden Hacılar Camii'nin altındaki işyerlerinin satışıyla ilgili konuları ele aldı

Din bezirgânlarına fırsat vermeyeceğiz
10 ARALIK 2007 PAZARTESİ 09:47
0
1383
0
AA aa
Kayaoğlu, açıklamasında din-siyaset ilişkisi ve toplumun CHP'ye bakış açısını da değerlendirdi.
Ulu Cami güçlendirilmeli
Bingöl'ün birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Kayaoğlu, 1 Mayıs 2003 depreminde Bingöl merkez Ulu Camii'nin hasar gördüğünü ve ilgili birimlerce yapılan tespitlerde orta hasarlı raporu verilmesine rağmen bugüne kadar güçlendirme yapılmadığını söyledi.
CHP Eski İl Başkanı Mustafa Kurban'ın bu konuyla ilgili araştırmalarında Diyanet Vakfı'ndan iki projenin ortaya çıktığına dikkat çeken Kayaoğlu, raporlardan birine göre caminin orta hasarlı, diğerine göre ise az hasarlı olduğunu vurguladı.
Cuma namazlarında binlerce insanın ibadete durduğu bu mekânın güçlendirilmemesindeki en önemli etkenin bazı esnafların çıkarları ile uyuşmaması olduğunu öne süren Kayaoğlu: “Güçlendirme çalışmalarının, 3–5 esnafın bir aylık çıkarları bozulur diye ihmal edilmesi kabul edilemez. İl Müftülüğünü, Diyanet  Vakfını ve Sayın Valimizi zaman geçirmeden camiyi onarmaya davet ediyorum” dedi.
“Satışlar Noter Huzurunda Yapılmalı”
Açıklamasında, yapımı devam eden Yeni (Hacılar) Camii ile ilgili dedikodulara da yer veren Kayaoğlu, zemin katta yapılan çok sayıdaki işyerinin eşe dosta atılması veya kiralanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
‘Dini mekânlar kutsal yerlerdir. Birçok insan buraya hayrına yardım etmektedir' diyen Kayaoğlu: “Bu iş yerleri eşe dosta değil, noter huzurunda şeffaf bir şekilde ihale edilmeli, istismara meydan verilmemelidir. Bu mekândan elde edilecek gelirler derneğe değil başka camilerin onarımları için harcanmalıdır. Gelişmeleri adım adım takip edeceğiz. Yüce dinimizin siyasete ve menfaate alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
“Din, siyasete alet edilmemeli”
Toplumda bazı kesimlerin, CHP'yi din düşmanı olarak göstermeye çalıştığını ve bu şekilde bir karalama yoluna başvurduğunu savunan Kayaoğlu, kendisinden örnek verdi ve söylemlerin iftira olduğunu belirtti.
Kayaoğlu: “Benim babam 80 yaşında, medresede yetişmiş, fahri imamdır. Dini vecibelerimi yerine getiren bir sosyal demokrat olarak, 15 yıldır CHP'de yöneticilik yapıyorum. Hiçbir CHP'linin dini istismar ettiğine rastlamadım. Ama diğer partilerin neler yaptıklarını bugün görmekteyiz. Artık Bingöl'de din bezirgânlarına fırsat tanımayacağız” sözleriyle tepkisini dile getirdi.


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın