KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Din görevlileri hutbede yarıştı

Bingöl’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Din görevlileri ‘Güzel Etkili Hutbe Okuma Yarışması’ bölge finali Ulu Camide gerçekleştirildi.

Din görevlileri hutbede yarıştı
19 HAZİRAN 2017 PAZARTESİ 05:18
0
1753
0
AA aa

Din görevlileri arasında çeşitli mesleki branşlarda düzenlenen yarışmalarda din görevlilerinin kendilerini daha iyi yetiştirmeleri hedefleniyor.

Bingöl, Bitlis, Siirt, Hakkâri, Iğdır, Muş, Şırnak ve Van illerinin temsilcilerinin katıldığı yarışmada Van'ı temsil eden temsil eden İmam Hatibi Hamza Toprakoğlu, birinci, Şırnak'tan İrşat Tuncer ikinci, Bingöl'de Mustafa Uyan üçüncü oldu.

Katılımcılara çeşitli ödüllerin verildiği yarışmada birinci olan din görevlisi İmam Hatip Hamza Toprakoğlu, Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye finalinde Doğu Anadolu Bölgesini temsil edecek.

Yarışma ardından konuşan Bingöl İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu, Diyanet Başkanlığı, her yıl “Camiler ve Din Görevlileri Hastası” münasebetiyle bir takım etkinlikler ve yarışmalar düzenlendiğini söyledi.

Aydoğdu, “Camiler ve Din görevlileri Haftası ile ilgili yapılan etkinlikler ve yarışmalar kapsamında en başta; Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması, hafız görevlilerimiz arasında hafızlık yarışması, ezanı güzel okuma yarışması ve bugün burada icra ettiğimiz 'Güzel Etkili Hutbe' sunumu ve ayrıca hutbe yazma yarışmaları var. Bugün 8 ilimizin katılımı ile burada 'Güzel Etkili Hutbe' sunumu bölge finali yarışmasını düzenledik. Bu arkadaşlarımız kendi ilinde müftülüklerce yapılan yarışmalarda birinci olup buraya geldiler, kendilerini tebrik ediyorum. Burada bölge birincisini seçip, Türkiye finallerine göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik ve yarışmaların amacının din görevlilerinin görev heyecanlarının tazelenmesini sağlamak amacıyla yapıldığını dile getiren Aydoğdu, din görevlilerinin kendi aralarında bölge finalleri, Türkiye finaline gidecek yolda kaynaşma ve kültürel etkileşim sağlamak amacıyla olumlu faaliyetler kapsamında gerçekleştiğini söyledi.

"Güzel Etkili Hutbe Okuma Yarışması'"bölge finalinin yapıldığı Bingöl'de Van İlini temsilen yarışmada birinci olan Hamza Toprakoğlu, yarışmayla ilgili yaşadığı duygularını anlattı.

Toprakoğlu, “Bir Din görevlisi olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında bulunmak bir nasiplilik ve büyük bir şeref.  Bundan dolayı Allah'a hamd ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız bir vefa kurumu. Bu tür kültürel etkinlikler personelin motivasyoncunu yükseltiyor. Personelin kendi işine ve kendi minberine, mihrabına, cemaatına daha sıkı bağlanmasını sağlıyor. Bingöl'e geldiklerinde gerek müftülük personeli ve gerekse Bingöl halkının güler yüzlülüğü bizleri memnun etti. Dolayısıyla herkese teşekkür ediyorum çok mutlu olduk.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın