KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Din özgürlüğünde asimetrik özgürlük

Köln Başpiskopos'u yaptığı açıklamada İslam ve Hıristiyanlık arasında asimetrik dengesizlik olduğunu söyledi. Başpsikopos, Tarsus'taki kilisenin de yıllardır açılmadığından şikayet etti.

Din özgürlüğünde asimetrik özgürlük
21 ARALIK 2009 PAZARTESİ 12:09
0
1136
0
AA aa

Zehra YAVUZ'un haberi

FENER Rum Patriği Bartholomeos'un, Amerikan CBS kanalındaki ‘60 Dakika' (60 Minutes) programında yayınlanan röportajında söylediği ‘Çarmıha gerilme' sözleri tartışılırken Almanya'daki Köln Başpiskopos'u Joachim Kardinal Meisner Tarsus'taki Paulus Kilisesi'nin tüm uğraşlara rağmen açılmadığını söyledi.

Köln'ün Başpiskopos'u Joachim Kardinal Meisner İslami ve Hıristiyan devletlerindeki din özgürlüğündeki dengesizlikten yakındı. &';Bizim Hıristiyan olarak İslam Devletlerinde gelişme olanağımız yok. Avrupa'da Müslümanlara din özgürlüğü var ama mahkemeler çarmıhın (okullardaki duvarlardan) kaldırılmasını emrediyor, öte yandan Alman okulunda müslüman öğrencinin namaz kılabilmesi için bir oda boşaltılıyor.” diyerek kendilerinin senelerden beri Tarsus'taki Paulus-Kilisesi'nin süresiz olarak açılmasını/faydalanılması için uğraştığını ama başarısız olduğunu dile getiriyor.

HABERİN ORİJİNALİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın