KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2025 Cuma
°C

Dinamitin şiddeti evleri yıkıyor

Bingöl’ün Yolçatı köyü yakınlarında özel bir şirket bünyesinde bulunan taş ocağı, köylülerin korkulu rüyası haline geldi. Taş çıkarma işleminde kullanılan dinamitlerin şiddetiyle köy içerisinde bulunan evlerde hasarlar meydana geldi.

Dinamitin şiddeti evleri yıkıyor
04 MAYIS 2014 PAZAR 21:31
0
4076
1
AA aa

Bingöl-Elazığ Karayolu üzerinde özel bir firma bünyesinde çalışan ekipler, 2006 yılından buyana yol yapımında kullanılmak üzere alandan taş çıkarıyor. Taş çıkarma işleminde kullanılan dinamitlerin şiddeti, alandan 600 metre uzaklıkta bulunan Yolçatı köyünü sallıyor. Fazladan kullanılan dinamitlerin şiddet gücü, köyde bulunan evlerde hasar oluşturuyor. Köyde ikamet eden vatandaşlar, dinamitin haftada bir veya iki kez kullanıldığını, şiddetten kaynaklı sallantılarda evlerin tahrip edildiğini iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

“ADALET DEĞİL, FİRMA SAHİBİNİN GÜCÜNDEN BAHSETTİLER”

Konuyu ilgili mercilere götürdüğünü ifade eden Köy Muhtarı Fikri Çan, görüştüğü kişilerin kendisine, ‘bu adama bulaşma parası ve gücü çok fazla baş edemezsin' dediklerini iddia etti. Taş çıkarma işleminde kullanılan dinamitlerin köye zarar verdiğini ifade eden Muhtar Çan: “ uzun yıllardır burada taş çıkararak, ocağa götürüp işliyorlar. Taş çıkarma işleminde hafta bir veya iki kez dinamit kullanıyorlar. Fazladan kullanılan dinamitlerin oluşturduğu şiddet köyü adeta sallıyor. Evlerimiz hasar görüyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozulmuş durumda. Patlama esnasında etrafa savulan taşlar, hayatımızı tehdit ediyor” dedi.

İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yazılı olarak dilekçe verdiğini aktaran Muhtar Çan: “ henüz bir cevap alamadım. Sözlü olarak da bazı ilgili mercilerle görüştüm. Bana firma sahibinin parasal gücünden bahsettiler. Bulaşma baş edemezsin gücü çok fazla dediler. Fakat köylümün hakkını arayacağım. İlgili mercilerden cevap alamaz isem, suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

Köyden uzak bir noktada taş çıkarma işleminin yapılması gerektiğini ifade eden Muhtar Çan, şunları söyledi: “ doğayı tahrip ettikleri yetmiyor, birde canımıza ve malımıza zarar veriyorlar. Köy mevkiinde bulunan kaynak suları yön değiştiriyor. Ekolojik dengeye zarar veriyor bunlar. Köyden uzak noktadan taş çıkarsınlar. İlla burada taş çıkaracaklarsa da dinamit ölçülerine dikkat etsinler fazladan dinamit kullanıp, köyümüze, evlerimize, canımıza zarar vermesinler”

KÖYLÜ TEPKİLİ

Köyde ikamet eden Şükrü ve Zeynep Çan çiftçi, duruma tepki göstererek: “ dinamit şiddeti evimizi sallıyor köyde birçok ve ahırda hasar meydana geldi. Şiddeti o kadar fazla hissediliyor ki, korkudan evden dışarı çıkıyoruz. Yetkililerden bu duruma bir çare bulmasını istiyoruz” dediler.

Aynı köyde ikamet eden Fatma Çeçen de: “ Çok büyük zarar görüyoruz. 2003 yılında meydana gelen depremde evlerimiz hasar gördü. Taş çıkarma işleminde dinamitlerin oluşturduğu şiddet evlerimizi sallıyor duvarlarımızda çatlaklar meydana geldi. Küçük çocuklarımızın adeta psikolojisi bozulmuş durumda. Ses ve sallantı esnasında çocuğum akli dengesini kaybedecek gibi oluyor. Haftada bir veya iki kez bu korkuyu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ahmet can (@Misafir_17321)
05 Mayıs 2014 Pazartesi 11:43
Muhtara kesinlikle katılıyorum ve bu köylü olarak bu işin nereye kadar hangi mercilere baş vurulması gerekiyor ise bunları hepsine kesinlikle gidilecektir, Bu mütahit evet geçmişte bilinen artık alena ortada bu gücü nereden aldığı ortada idi baş vurulmuştu gücünü aşamamıştı fakat bunların artık direk hepsinin üstlesinden gelecek halk desteğini alan bir Başbakanımız var ve buna güveniyoruz sayın güçlü mütahit....
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
05.09.2025
17:39
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de
Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 21 Eylül 2025 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.09.2025
21:12
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti!
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın