KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Dink cinayeti ermeni soykırımıyla yakından ilgilidir

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden 8’inci yıl dönümünde yazılı basın açıklaması yapan HDP Bingöl İl Başkanı Başak Aydoğdu: “Bu cinayet, 1915 Ermeni Soykırımı ile yakından ilgilidir. Ermeni Soykırımının devamı olarak algılanabilir” dedi.

Dink cinayeti ermeni soykırımıyla yakından ilgilidir
19 OCAK 2015 PAZARTESİ 21:20
0
2350
0
AA aa

 Hrant Dink cinayetinin ardından yargı sürecinde yaşanan ideolojik ayrımcılığın, toplumun ve kamuoyunun vicdanında derin yaralar açtığını kaydeden Aydoğdu: “Başta Mit ve genelkurmay olmak üzere, devlet kurumlarının, polisin, askerin, yargının, bürokrasinin ve bütün bunların bağlı olduğu AKP iktidarının, Hrant'ın hedef haline getirilmesinde öldürülmesinde, gerçek bir soruşturmanın, yargılamanın yürütülmesinin engellenmesinde ve cinayete göz yumanların terfi ettirilmelerinde rolü olduğunu yani suç ortağı olduklarını biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin karanlık geçmişiyle hesaplaşmak zorunda olduğunu kaydeden Başak, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti ise Hrant Dink' cinayeti başta olmak üzere geçmişte işlenen tüm faili meçhul cinayetleri aydınlatmak, karanlık geçmişiyle hesaplaşmak zorundadır. Dink cinayetinin bütün yönleriyle aydınlatılması, bu cinayeti organize eden, gerçekleştiren yapıların ve sorumluların açığa çıkartılarak yargı önünde hesap vermesi kaçınılmaz bir sorun haline gelmiştir. Aksi takdirde ne toplumsal huzur sağlanır ne de kamuoyunun vicdanı rahatlatılır, ne de önemlisi bu ve benzeri cinayetler önlenebilir. Görüldüğü gibi aradan geçen 8 yıla rağmen Hrant DİNK cinayeti unutulmamıştır, gerçek sorumlular yargı önüne çıkartılmayana, adalet yerini bulmayana kadar da unutulmayacaktır. Halkların Demokrasi Partisi olarak bu adalet arayışını ve mücadelesini sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Hrant'ın ve O'nun gibi demokrasi, özgürlük ve barış yolunda tüm bedel ödeyenlerin özlemini duyduğu barış ve huzur ortamının mücadelesini Ermeni'siyle, Kürdü'yle, Türküyle, Laz'ı, Çerkez'i, Rum'u ve Arabıyla, Alevisiyle, Êzidisi ve Süryanisiyle bu ülkedeki bütün renklerin, kimliklerin, inançların barış içerisinde eşit ve özgürce yaşayacağı demokratik bir ortam sağlanıncaya kadar halklarımızla birlikte mücadelemizi en kararlı şekilde sürdürmeye devam ederken maalesef Bugün barış süreci ya da çözüm süreci tam da Cizre'de provoke edilmek isteniyor, Bugün Cizre'de 12 yaşında çocuklarımızı katledenler de aynı zihniyetin ürünüdürler Cizre Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen ve bugün hakkında Dink Cinayeti soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkartılan Ercan Demir'in Cizre'ye kim tarafından ve ne amaçla gönderildiğini ciddi anlamda sorgulamak gerekir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın