KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Direniş zafere dönüştü

Suriye'nin Kobani Kenti'nin kontrolünün YPG'ye geçtiği haberleri sonrası yurt çapında vatandaşlar havai fişek ve halaylarla kutlama yaparken, İHD Bingöl Şubesi yazılı basın açıklaması yaparak, Kobani direnişinin zafere dönüştüğünü vurguladı.

Direniş zafere dönüştü
28 OCAK 2015 ÇARŞAMBA 06:59
0
1434
0
AA aa

 21.yüzyılın unutulmayacak tarihsel direnişini gösteren bir savunma savaşının yaşandığı kaydedilen açıklamada: “Baskı ve zulme karşı direnmek haktır. Kobanê Kantonu bu hakkın yerine getirilmesinin en güzel örneklerinden birisini sergilemiştir. Hak savunucuları olarak 8 Ekim 2014 tarihinde Ankara'da TBMM Dikmen kapısı önünde yaptığımız açıklamada, Kobanê direnişinin kazanacağını ve Kobanê'nin asla düşmeyeceğini ifade etmiştik. Yaşamları ve vatanları için direnen halkların kaybettiğinin görülmediğini yüksek sesle haykırmış ve Kobanê direnişinin kazanacağının kesin olduğunu belirtmiştik. Kobanê kentinin direnişi Türkiye ve Kürdistan'ın tüm parçalarında, Avrupa'da ve dünyada kitlesel gösterilerle desteklenmişti ve halen de desteklenmeye devam ediyor. Kobanê kentinin düşmesini engellemek için yardım etmek yerine, Kobanêlilerle dayanışmak isteyenlere yapılan muamele Türkiye'nin yanlış dış politikasının içeride tezahürü olarak kendini göstermişti. AKP iktidarının Suriye iç savaşı başladığından beri Suriye'nin iç işlerine doğrudan doğruya müdahale etmesi, Suriye muhalefeti üzerinden Suriye rejimine gayri resmi yoldan ilan ettiği savaş IŞID isimli soykırımcı örgütlerin zemin bulmasını kolaylaştırmış ve Kürtleri bir soykırım tehdidi ile karşı karşıya bırakmıştır. Nitekim IŞID Şengal'de Ezidilere soykırım uygulamıştır. Kobanê zaferi nedeni ile hükümeti bir kez daha uyarıyoruz. Ortadoğu'da uygulanan anti-Kürt ve anti-Şii politikasından vazgeçilmelidir. Türkiye'deki barış ve çözüm süreci düşünülerek Suriye, Irak ve İran'daki Kürtlerle bu süreci bütünleştirip büyük Kürt barışı gerçekleştirilmelidir. Kobanê direnişi ve zaferi Ortadoğu'da direnen halkların ve dayanışmanın neleri başarabileceğinin bir sembolü haline gelmiştir. Bu vesile ile bir kez daha, Kobane halkını ve dayanışma gösteren herkesi bu tarihsel direnişleri nedeni ile kutluyoruz” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın