KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

'Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi 2024 yılında bitecek'

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin 2024 yılının Mart Ayı'nda biteceğini belirten Rektör Çapak, bu hastanenin aynı anda 102 kişinin tedavi olabileceği 15 bin metrekarelik bir alana sahip olacağına dikkat çekti.

`Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi 2024 yılında bitecek`
01 ŞUBAT 2023 ÇARŞAMBA 19:31
1
1144
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitenin “2022-2023 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı”nda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Bugün gelinen noktada Bingöl Üniversitesi'nin öğrenci sayısının 17 bine yaklaştığını söyleyen Rektör Çapak, “Bu sayı, ilimiz için hatırı sayılır bir rakam. Önemli olan öğrencilerimizin nitelikli olarak yetişmesidir. 30 farklı ülkeden 600'e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var. Hedefimiz, yabancı öğrenci sayımızı tüm öğrenci sayımızın yüzde 10'ununa çıkarmak. Birçok alanda faaliyetlerimiz devam ediyor. Üniversiteler arasında çok iyi bir sıralamaya sahibiz. Yayın ve atıf sayımız çok iyi. Üniversitemiz, tüm şehrin üniversitesidir ve şehrin top yekûn olarak sahiplenmesi gereken değerli bir kurumdur” dedi.

“Bölgesel kalkınma alanında çok güzel çalışmalarımız var”

Bingöl Üniversitesi'nin 2016 yılının Ekim Ayı'ndan itibaren “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanı”nda pilot üniversite seçildiğine dikkat çeken Çapak, bu alanda güzel çalışmaların olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Arıcılıkla ilgili Türkiye'de olmayan sadece Bingöl Üniversitesi'nde olan bir alt yapı var. Arı kompleksi çalışmalarımız devam ediyor, ikinci bir binamızı da yapıyoruz. Bu alan, arıcılıkla ilgili laboratuvarlara ek olarak atölyelerin olduğu bir alan. Bal ormanı ve bal merası ile ilgili çok güzel alanlar oluşturuluyor. Bingöl Balı'nın ‘coğrafi işaret' alma sürecinde Bingöl'ün farklı 108 noktasına 4 yıl boyunca arı kovanı bıraktık. Bu basit bir şey değil ve her ilçeden her bölgeden numuneler alındı. Dolayısıyla Bingöl Balı'nın coğrafi işareti herhangi bir bitkinin işaret belgesi değil, herhangi bir köyün işaret belgesi değil herhangi bir ilçenin işareti değil tüm Bingöl coğrafyasının bütün florasının aslında bir işaret belgesi. Onun için çok kıymetlidir.”

“Coğrafi İşaret sürecinin denetleme süreçleri 3 farklı dönemde olacak”

Bingöl Balı'nın coğrafi işaret sürecinin üç farklı dönemde denetleme sürecine gireceğini belirten Çapak,  “Bu denetleme süreçlerinde de Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl Belediye Başkanlığı, Bingöl İli Arıcılar Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Üniversite var. Bir komisyon kuruluyor ve bu komisyon da coğrafi işaret belgesi ile balını piyasada satmak isteyen arıcıların ballarını denetleyecek. Avrupa birliği coğrafi işaret belgesi sürecinde ise yetkililer Bingöl'e gelerek arıcılarımızı ziyaret edecek. Arıcılarımızın ballarından gerekirse numune alacak. Ondan sonra süreç yürüyecek. Türkiye'deki bütün ballar arasında Bingöl Balı'nın, Sanayi Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği'ne taşınması şehrin tanıtımı açısında önemli bir şey.  Bir de biliyorsunuz Bingöl'ün yerel arıları tespit edildi. Biz sürekli arıları taşıyoruz ve bu maliyet açısından ciddi bir sorun. Bingöl'ün coğrafyasına uygun yerel arı tespit edildi ve bu alanda projelerimiz devam ediyor.  Önümüzdeki zamanlarda bunlardan elde edilecek bilgilerle belki de arılarımızı başka bir yere taşımaya gerek kalmayacak. Şunu da belirtmek isterim ki, üniversitemiz sadece bir arıcılık üniversitesi değildir” şeklinde konuştu.

“Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültemiz Kuruldu”

Bölgenin ilk, ülkemizin dördüncü fakültesi olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi kurduklarını belirten Çapak, ilimizdeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bu fakültemize devri için çalışmalara başladıklarını, fakültenin açılması ile birlikte komşu illere ve komşu şehirlere hizmet edeceklerini de söyledi.

“Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi 2024 Yılında Bitecek”

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin 2024 yılının Mart Ayı'nda biteceğini belirten Çapak, bu hastanenin aynı anda 102 kişinin tedavi olabileceği 15 bin metrekarelik bir alana sahip olacağına dikkat çekti. Çapak, 500 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi'nin bitirilmesi ile birlikte buranın bir araştırma hastanesi olması ile ilgili olarak da çalışmalara başladıklarını ifade etti.

“Üniversitemizin logosu değişti”

Bingöl Üniversitesinin logosunun değiştirildiğini söyleyen Rektör Çapak, “bunun için 100'den fazla çalışma yapıldı. Yeni logomuz senato kararıyla değiştirildi. Bundan sonra kurumsal kimlik açsından tüm birimlerimiz tek logo kullanacak” dedi.

Üniversite Sosyal Tesisleri'nde yapılan basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan ve Genel Sekreter Vekilimiz Öğr. Gör. Mesud Öğmen katıldı.   

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97942)
05 Şubat 2023 Pazar 23:08
Diş Hekimliği Hastanesi 2017 yılında bitmesi gerekiyordu ama beceriksizliğiniz yüzünden 2024'te sarktı. 2024'te de biteceğini sanmıyorum. 2017'de 30 veya 35 milyona bir bütçe ile bite biliyorken 2024'te kadar fiyat farkıyla birlikte 300 milyonu bulur. Türkçe öğretmeni olan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanınızla çok güzel işler yapıyorsunuz! Devam edin
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın