KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Diş sevkleri önlenecek!

22 olan aktif klinik sayısının 25’e çıkarıldığını belirten Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Kılıççalan; “Önümüzdeki günlerde minör cerrahi kliniği açarak hastalarımızın gömük ve 20’lik diş çekimlerini yaparak çevre illere sevklerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Diş sevkleri önlenecek!
08 ARALIK 2016 PERŞEMBE 07:25
0
5207
1
AA aa

Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Mehmet Kılıççalan,  hastane tarafından yürütülen çalışmalar hakkında basın açıklaması yaptı.

Ağız ve diş sağlığının vücuttaki bütün sistemleri etkilediğini belirten Kılıççalan, “kalp-dolaşım sistemi hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon, solunum sistemi hastalıkları, kemik erimesi gibi rahatsızlıklar da ortaya çıkabilir.” dedi.

Kılıççalan, Ağız hijyeni yetersizliği, diş çürükleri, diş eti hastalıkları ve ağız kokusuna neden olduğunu belirterek, Türkiye'de diş ve diş eti hastalıklarının toplumun yüzde 85'inde sıklıkla görüldüğünü söyledi.

BİNLERCE ÖĞRENCİ TARAMADAN GEÇİRİLDİ

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı haftası kapsamında binlerce öğrencinin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildiğini belirten Kılıççalan, “Hafta boyunca, sağlığımızın çok önemli bir parçası olan Ağız ve Diş Sağlığı bakımının özellikle çocukluktan itibaren verilen eğitimlerle kazandırılacağı bilinci ile ilimizde ki bazı okullarda ve sevgi evlerinde ağız ve diş taraması başlattık. İlk durağımız olan Sevgi Evlerinde kardeşlerimize ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verip taramalar yaptık. Hastanemiz tarafından alınan hediyeleri dağıtıp, diş fırçası ve macunu verdik. Ardından ilimiz Yavuz Selim İlkokulu, İbni Sina İlk ve Ortaokulu, Murat İlkokulu ve Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger'in de katılımıyla Mevlana Kız Anadolu Lisesinde taramalar yapıp, ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimler verdik. Taramalar sırasında bütün öğrenci arkadaşlarımıza diş fırçası, diş macunu ve eğitici broşürler dağıttık.” dedi.

“NÖBET HİZMETİMİZİ 24 SAAT KESİNTİSİZ HALE GETİRDİK”

Ağız ve diş sağlığı taramalarının devam edeceğini vurgulayan Kılıççalan, şunları söyledi: “İleriki günlerde ağız ve diş sağlığı konulu sempozyum düzenlemeyi planlıyoruz. Ayrıca 2016 yılı içerisinde değerli halkımıza daha iyi hizmet vermek adına hafta içi 17-19 saatleri arasında mesai dışı klinik hizmeti vermeye başladık. Gece 00.00'a kadar olan nöbet hizmetimizi de 24 saat kesintisiz hale getirdik.”

“ÇEVRE İLLERE SEVKLERİNİN ÖNÜNE GEÇMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Mevcut röntgen cihazlarına ek olarak 2 adet yeni röntgen cihazını hizmete sunduklarını ifade eden Kılıççalan, “22 olan aktif klinik sayımızı 25 e çıkardık. Ayrıca önümüzdeki günlerde minör cerrahi kliniği açarak hastalarımızın gömük ve 20'lik diş çekimlerini yaparak çevre illere sevklerinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kıllıççalan, “Merkezimizde engelli vatandaşlarımız için kliniğimiz mevcut olup engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek adına bütün çalışmalarımız mevcuttur. Evde bakım birimimiz ile Bingöl merkez ve bağlı köylerde evde bakım hizmeti vermekteyiz. Ayrıca klinik ortamında diş tedavileri yapılamayan hastalarımıza genel anestezi altında tedavi hizmeti vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sedat tekmen (@Misafir_20099)
08 Aralık 2016 Perşembe 10:58
üstekı başlıkta sayın başhekim doktor sayısından bahis etmiş 22den 25 e çıkardık iyi birşeyde laboratuvara ne demeli doktor sayısı 100 de olsa orada iş gören yine laboratuvar neden doktor 5 dakıka muayene ediyor çekimse cekiyor % 90 hasta ya protez veya dolgu gibi benzer şikayetlerden geliyor ondan sonra laboratuvarın onunde uzun kuyruklar
bır ayrı durum kendim şahıt oldum hastanın kimligini alıyor protez kırılmış veya ayrı bir durum masanın uzerine koyuyor gıt 3 gün sonra gel o protez veya takım kapalı yerde olmalı açık masa uzerine konulmam
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın