KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Diva-sen bingöl şubesi kuruldu

Tüm Memursen Konfederasyonu bünyesinde faaliyet yürüten Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Bingöl Şubesi kuruldu. Genel Başkan Yardımcısı Fidan: “partilerin güdümünde olan sendika, sendika değildir. Çünkü partiler iktidara adaydır, işveren konumundadır” dedi.

Diva-sen bingöl şubesi kuruldu
18 KASIM 2014 SALI 07:02
0
2106
0
AA aa

Mustafa Uyan başkanlığında kurulan Diva-Sen Bingöl Şubesi çalışmaları kapsamında Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan'ın katılımıyla tanışma toplantısı düzenlendi.

“HİÇBİR PARTİYLE İLİŞKİMİZ YOK”

Toplantıda konuşan Fidan, hiçbir partiyle ilişkilerinin olmadığını belirterek: “Partilerin güdümünde olan sendika, sendika değildir. Siyasetin emrine giren sendika çalışanın hakkını koruyamaz” dedi.

Sendikaların hizmet için var olması gereken kuruluşlar olduğuna dikkat çeken Fidan: “Diva-Sen, haydi bir sendika kuralım diye ortaya çıkmış bir sendika değil. Bizde geçmişte mevcut sendikalardaydık. Bazı rahatsızlıklarımız oldu. Sendikalar, bir parti değildir, bir dava değildir, bir amaç değildir. Sadece hizmet etmek için kurulun sivil toplum kuruluşudur. Aramızda husumet olmaması lazım, kardeşliğimize zarar gelmemesi lazım, bizi birbirimizden ayrıştırmaması lazım, bizi kavga ortamına sürüklememesi lazım. Hele de diyanet gibi güzide bir müessesede görev yapan kişiler olarak diğer kurumlara örnek olmak durumundayız. Sorumluluğumuz çok fazla. Ufak menfaatler uğruna mücadele ederken, resmin büyüğünü iyi görmemiz lazım. Sendikalar bizi ayrıştırıyorsa, bize hizmet etmiyorlar demektir. Birlik beraberliğimizi zedeliyorsa bize zarar veriyordur demektir. Bu fitneye fesada yol açıyor demektir” şeklinde konuştu.

Fidan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bizim savunduğumuz bir ilke var. Diyanet şemsiye olmalı, 76 milyonu kucaklamalı. Din görevlisi de 76 milyonun din görevlisi olmalı. Bu bir ilkedir. Biz alternatif bir sendika olsun diye kurulduk. Alternatif derken hizmete yönelik alternatif. Size hizmet etmeyen sendika, sendika değildir. Partilerin uzantısı olan, partilerin güdümünde, emrinde olan sendika, sendika değildir. Çünkü partiler iktidara adaydır, işveren konumundadır. Sendikalar ise kurumda çalışan işçilerin, memurların haklarını korumak için ortaya çıkmıştır. Adaletsizliği önlemek için ortaya çıkmıştır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın