KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Diyaliz hastalarına müjde

Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, Kiğı Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz ünitesinin Haziran 2015 tarihine kadar hazır hale getirileceğini söyledi.

Diyaliz hastalarına müjde
13 ŞUBAT 2015 CUMA 06:34
0
2282
0
AA aa

Haftanın belirli günlerinde Kiğı'dan Bingöl'e gelmeye mahkum bırakılan diyaliz hastalarının sorunları çözüme kavuşuyor.

Yerel basında yer alan haberler üzerine Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler ile görüşen Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, diyaliz hastalarının sıkıntılarının giderileceğini müjdeledi.

Karaarslan: “Kiğı İlçesinde ikamet eden diyaliz hastalarının sesi olmuştuk ve sesimiz duyuldu. Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Vedat Söyiler, Haziran ayına kadar Kiğı Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinin hazır olacağı bilgisini verdi. Ancak ihtiyaç duyulan Diyaliz Doktoru ve hemşiresinin mevcut olmadığını, yönetmelik gereği atanacak olanların iki yıllık bir sözleşmeyle oradan ayrılamayacakları (atama konusunda) söz konusu olduğu için kimsenin yanaşmadığı bilgisini aldık. Kiğılı olup veya Kiğı'da görev yapmak isteyen gönüllülere ihtiyaç vardır. Ek ücreti yüksek olan bu göreve insanlık adına gönül verenler talip olursa diyaliz hastalarımız artık başka bir yere gidip-gelme ıstırabını yaşamayacaklar” dedi.

EVDE BAKIM ARACINA İHTİYAÇ VAR

Kiğı'da evde bakım hizmetleri için araca da ihtiyaç duyulduğunu belirten Karaarslan, şunları söyledi: “Kiğı halkıyla yapmış olduğumuz görüşmelerde, tüm hastalar için söz konusu olan “Evde Bakım”ı gerçekleştirmek için bir gerece ihtiyaçları olduğunu söylediler. Buradan duyarlı hayırseverlere sesleniyorum; bu konuyla ilgili bir-iki araç hediye edemez misiniz? Tüm sivil toplum temsilcilerinin de bu konuda desteğine ihtiyacımız var. Bir tek Kiğı değil, diğer ilçelerin de ihtiyacı olan bu gereçler hastaneye gidemeyip evde tedavilerinde, sağlık görevlileri tarafından daha iyi hizmet verilebilmesi için kullanılacak. Bu konuda değerli katkılarınızı bekliyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın