KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Eylül 2025 Perşembe
°C

Diyanet İşleri Başkanı değişti! Yeni Başkan Safi Arpaguş oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yerine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.

Diyanet İşleri Başkanı değişti! Yeni Başkan Safi Arpaguş oldu
18 EYLÜL 2025 PERŞEMBE 15:05
0
153
0
AA aa

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, Diyanet İşleri Başkanı değişti.

SAFİ ARPAGUŞ, DİYANET İŞLERİ BAŞKANI OLDU

Karara göre Diyanet İşleri Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş getirildi.

Ayrıca karar ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Kırşehir İl Müdürü Murat Konan görevden alındı. Niğde İl Müdürlüğüne Nurettin Kesler ve Sakarya İl Müdürlüğüne ise Mehmet Uçar atandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında açık bulunan Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcılığına İbrahim Özçelik getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında ise Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cengiz Arabacı atandı. 

ÖZGEÇMİŞİ

1967'de Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde doğan Arpaguş, 1985'te Gümüşhacıköy İmam Hatip Lisesi'nden, 1990'da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Aynı fakültede 1992'de araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başlayan Arpaguş, 1994'te yüksek lisansını, 2001'de doktorasını tamamladı.

Arpaguş, 2008'de doçent, 2014'te profesör olmasının ardından 2011-2021 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu.

15 Ekim 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İstanbul Müftülüğü görevine atanan Arpaguş, aynı zamanda fakültenin Tasavvuf Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı görevini yürütüyordu.

Çalışma alanı İslam Tasavvuf Tarihi kavramları ve kurumları olan Arpaguş'un, Mevlana Celaleddin Rumi, Mesnevi ve Mevlevilik konularında çalışmaları bulunuyor.

Arpaguş'un çalışmalarından bazıları şöyle:

"Mevlana ve İslam, Mevlevilik'te Manevi Eğitim, Hüseyin Azmi Dede; Risaleler, Aziz Mahmud Hüdayi, Sohbetler; Ahmed Avni Konuk, Mesnevi-i Şerif Şerhi, -Heyet-, I-XIII; İsmail Rüsuhi Ankaravi, Minhacü'l-Fukara; Tahirü'l-Mevlevi, Yenikapı Mevlevihanesi Postnişini Şeyh Celaleddin Efendi."

 

 

Ensonhaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.09.2025
14:54
Bingöl otogarında üniversiteli yoğunluğu
Bingöl otogarında üniversiteli yoğunluğu
Bingöl Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde üniversitelerin eğitim öğretime geçmesine günler kala yoğunluk başladı.
17.09.2025
21:16
12Bingölspor Elazığ`da son dakika golüyle kazandı!
12Bingölspor Elazığ'da son dakika golüyle kazandı!
Ziraat Türkiye Kupası 2. eleme turunda 2. Lig ekiplerinden Seza Çimento Elazığspor'a konuk olan 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, kıran kırana mücadelenin sergilendiği maçın son dakikalarında kaydettiği golle 3'üncü tura yükseldi.
17.09.2025
18:07
Bingöl konser ve etkinliğe doyacak
Bingöl konser ve etkinliğe doyacak
Bingöl'de 19 Eylül'de başlayacak olan Bir Anadolu Şenliği'nde konserler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Bir hafta boyunca bu coşkuyu paylaşalım ve yaşayalım' diyerek tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya davet etti.
17.09.2025
18:06
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de, dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şüpheli şahıs, yakalanarak Elâzığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
17.09.2025
17:47
Bingöl Yeni Sanayi Sitesi`nin yol sorununa neşter vuruldu
Bingöl Yeni Sanayi Sitesi'nin yol sorununa neşter vuruldu
730 dönüm araziye kurulan 450, 300 ve 150 metrekare büyüklükte 501 işyerlerine sahip Bingöl 3.Kısım Sanayi Sitesi'nde uzun süredir çözüm bekleyen yol sorunu çözülüyor. Bölgede zemin iyileştirilmesi, serme, sıkıştırma, PMT ve Sıcak Asfalt serim çalışmaları başladı.
17.09.2025
17:46
Bingöl Valiliği muhtaçların bildirilmesi için WhatsApp Hattı kurdu
Bingöl Valiliği muhtaçların bildirilmesi için WhatsApp Hattı kurdu
Vali Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlara çevrelerindeki zor durumdaki kişileri bildirmeleri çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın