KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Diyanet, müftülükleri uyardı: şehit cenazelerinde sloganın önüne geçin

Diyanet'in genelgesinde, şehitliğin yüce bir makam olduğu kaydedilirken, müftülere, 'Cenaze törenlerinde de toplu tekbir getirilmesi, ıslık çalınması, slogan atılması, alkışta bulunulmasının önüne geçin' dendi.

Diyanet, müftülükleri uyardı: şehit cenazelerinde sloganın önüne geçin
04 EKİM 2012 PERŞEMBE 07:17
0
1702
0
AA aa

Son dönemde bazı şehit cenazelerinde slogan atılmasına ailelerden gelen itiraza, Diyanet de destek verdi. Diyanet, şehit cenazeleriyle ilgili müftülüklere bir genel gönderdi.

Bingöl'de şehit olan 8 polis memurundan Ümit Yıldırım'ın Trabzon'daki töreninde, hükümet aleyhine slogan atan bir vatandaş, şehit yakınları tarafından darp edilmişti.

Başkan Mehmet Görmez imzalı genelgede, cenaze törenlerinde atılan sloganlar da dahil taşkınlıkların önüne geçilmesi gerektiği kaydedildi.

Son dönemde bazı şehit yakınları, cenazelerinde slogan atılmamasını istemiş ve bazı gerginlikler yaşanmıştı.

Diyanet'in genelgesinde, şehitliğin yüce bir makam olduğu kaydedilirken, müftülere, "Cenaze törenlerinde de toplu tekbir getirilmesi, ıslık çalınması, slogan atılması, alkışta bulunulmasının önüne geçin" dendi.

Genelgede "Cenaze namazının sıradan bir tören veya seremoni değil, tıpkı cuma ve bayram namazları gibi bir ibadet olduğu, ibadet esnasında yüksek sesle ve topluca tekbir getirmenin dahi mekruh görüldüğü hususu hatırlatılacaktır... Cenaze adabına yakışmayacak tutum ve davranışların dinen uygun olmadığı ve bu tür davranışların şehidin ruhunu inciteceği ve ona karşı saygısızlık olacağı uygun bir dil ve üslupla anlatılacaktır" denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın