KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Diyanet Vakfı'ndan kiralara büyük zam!

Devlet kira artış sınırı yüzde 25 olarak belirlese de Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi, Bingöl'deki kiracılarına gönderdiği yazıda 2023 yılı kira artış miktarının yüzde 71 olduğunu bildirdi. Esnaflar, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundular. İl Müftüsü Topal, zammın genel merkez tarafından belirlendiğini söyledi.

Diyanet Vakfı`ndan kiralara büyük zam!
06 ARALIK 2022 SALI 17:41
4
2626
9
AA aa

TBMM'nin 8 Haziran 2022 tarihli genel kurulunda kabul edilen geçici kanunla, kira sözleşmelerinde kira bedelinin artışına ilişkin anlaşmalara yüzde 25 oranında bir üst sınır getirildi. Ancak Bingöl'de Diyanet Vakfı, kiralara tek seferde yüzde 71 zam yaparak esnafı şoka uğrattı.
Diyanet Vakfı Başkanı ve İl Müftüsü Mustafa Topal imzasıyla Bingöl'de cami altlarındaki pasajlardaki işletmelere gönderilen yazıda, 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle kira artış rakamları yer aldı. Gönderilen yazıya göre işletmenin birine yüzde 71 zam uygulandığı görüldü.
ESNAFLAR, KARARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ İSTİYOR
Yapılan zammında devletin belirlediği üst sınırların neredeyse üç katı olduğunu, bunun ekonomik buhranın etkisini sürdürdüğü bu dönemde işletmelere ek külfet getireceğini belirten Diyanet Vakfı kiracısı esnaflar; “Diyanet'ten beklenen, ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak kiralara bu yıl zam dahi yapılmaması iken maalesef gönderilen resmi yazıyla kiralara değil yüzde 25, yüzde 71 zam yapıldığını gördük. Bu doğru bir yaklaşım değil. Hiç olmazsa yüzde 25 sınırına uyulmasını beklerdik. Devlet kurumunun uymadığı karara şahısların uymasını nasıl bekleyelim? Bu kararın gözden geçirilmesini ve zam oranının biz işletmeleri zora sokmadan belirlenmesini bekliyoruz” dediler.
TOPAL: “ZAMMI BELİRLEYEN GENEL MERKEZDİR”
Yüzde 71'lik zam oranıyla ilgili görüşleri alınan Diyanet Vakfı Başkanı ve İl Müftüsü Mustafa Topal, zammın Vakıf Genel Merkezince belirlendiğini, kendilerinin de bunu tebliğ ettiklerini ifade etti.
Zam oranın belirlenmesindeki yol haritasını “Yer yer değişkenlik gösterebiliyor. Kimi yerde metrekaresine göre, kimi yerde petek sayısına göre bir hesaplama yapılıyor. Ayrıca bağımsız ekspertizler tarafından yapılan ölçümler de var. Bizim verebileceğimiz bir karar değil. Vakıf Genel Merkezince her işyeri için belirlenen rakam bize iletilir, bizler de ilgili işletmelere tebliğ ederiz. Zam oranı olarak yüzde 71 biraz yüksek gelebilir ama piyasa koşullarına bakılarak bir denge de oluşturulmak isteniyor olabilir. Zaten çok uygun rakamlara kira alınıyor.  Yapılan artış yüzde 71 de olsa esnafımızı dar boğaza sürükleyecek bir oran değil diye düşünüyorum” dedi.
ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA KİRAYA VERİLMESİ ENGELLENECEK!
Topal, ‘Vakfa ait bazı işletmeler üçüncü şahıslara yüksek rakamlardan kiraya veriliyor. Bu konuda da bir mağduriyet oluyor. Buna bir müdahale söz konusu mu?” şeklindeki soruya da; “Bununla ilgili de bir takım çalışmalar yapılıyor. Bazı yerlerde ilk sözleşmelerden doğan problemler var. Onların da aşılmasıyla tümüyle bir düzenleme gelecektir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96788)
07 Aralık 2022 Çarşamba 17:15
Bazıları beleş mal bulmuşlar safsatasını konuşuyur 2005te 25.000 35. 000 li rakamlara oradan dükan alanları biliyorum o paralarla o cami yapıldı hata ruhsatsız yapı diye iskanı yok komşularımız dukan rusatı alamıyor herkes bilmeden konuşuyor. El insaf
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96784)
07 Aralık 2022 Çarşamba 14:50
Diyaneten işyerini kiralayıp ve işletmeden başkasına yüksek bedeller ile kiraya verenleri kimse eleştirmiyor nedense. Misal Diyanneten 300-1000 tl arası gibi rakamlar ile kiralayıp bunu ordaki esnafa 1000-3000 arası kiraya verenleride unutmayalım lütfen.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96783)
07 Aralık 2022 Çarşamba 11:40
SAYIN İL MÜFTÜLÜĞÜ VE DİYANET İŞLERİ VAKFI YÖNETİMİ KİRAYI GEÇ ÖDEYEN ESNAFTAN FAİZ ALINIYORMU ALINAN FAİZ SADECE SİZEMİ HELAL BUNA CEVAP VERİN ÇAKAN AİLESİ ORAYI İŞGAL ETTİ HACI HIDIR ALTINDA DİAYNETEN VAKFINDAN ÇALIŞAN VE ÖNCEKİ ÇALIŞANLARDAN EMEKLİ OLANLARDAN KAÇININ DÜKKANI VAR
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96778)
07 Aralık 2022 Çarşamba 07:56
Keşke buraya mesaj yazmadan önce o pasajın altındaki herhangi bir esnafa durumlarını sorsaydınız ona göre yorum yapsaydınız ne sıkıntı çektiklerini ancak onlar biliyor biz dışarıdakiler bilemeyiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96777)
07 Aralık 2022 Çarşamba 06:32
Buradaki yorumlara bakıyorum. Cami altındaki işyerlerine zamanında çok yüksek meblağla camiye( vakfa) hatırı sayılır tek seferlik 2005 yılında 25 bin ve 35000 li paralar alındı.
O günün paralarıyla 1,5 kg hasseten altın alınabiliyordu. O paralar alınırken
Neden vicdan yapılmadı.Bugün yüksek kiralar talep ediliyor. Vakıf kiraları bu kadar yükseltmemeli. Hele birde kanun yüzde 25 diyorsa. Bu yüzde 71 neden.insaf
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96774)
06 Aralık 2022 Salı 22:30
Herşeye 3 kat zam geldi. Diğerlerinin haberini neden yapmıyorsunuz. İş dine, Dini bir kuruma geldiği zaman hemen saldırıya geçiyorsunuz. Toki konuları aidatlarına % 90 zam geldi. Para rakamlardan ibaret oldu. Çok düşük fiyatlara oturan esnafın diğer esnaflarla eşit seviyeye gelmesi şart.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96773)
06 Aralık 2022 Salı 22:12
İşine gelmeyen çıksın. Özellikle cami pasajlarında bazı esnaflar kapı önüne konulmalıdır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96767)
06 Aralık 2022 Salı 19:46
Yanı başındaki ve çevresindeki esnaftan alınan kirala da baksınlar . Vicdansızlar. Mağribi misali beleş mal bulup konmak istiyorlar. Kaldı ki buradan gelen gelirlerle yine halka hizmet edilmektedir. Bu vebal, buraları ilk günden bunlara bu şekilde kiraya verenlerin üzerinedir.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
23.04.2024
14:19
23 Nisan`da valilik makamına oturan Muhammed, `Bingöl`de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz`
23 Nisan'da valilik makamına oturan Muhammed, 'Bingöl'de dayanaksız binaların yapılmasına izin vermeyeceğiz'
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını temsili olarak 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti. 6'ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Berke, deprem bölgesi Bingöl'de dayanıksız yapılara izin verilmemesini temsili belediye başkanına iletti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın