KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Diyarbakır'da dtp mitingi: 60 gözaltı

DTP Diyarbakır İl Başkanlığı'nca İstasyon Meydanı'nda düzenlenen miting sonrası olaylar çıktı. Göstericilerden bazılara polise taşla saldırdı, polis biber gazı ile müdahale etti.

Diyarbakır`da dtp mitingi: 60 gözaltı
25 KASIM 2007 PAZAR 21:17
0
1401
0
AA aa
DTP'li Emine Ayna, ''DTP bir projedir. Demokratik halk hareketi projesidir. Biz buna sonun kadar sahip çıkacağız'' dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nca İstasyon Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitinginde konuşan Emine Ayna, DTP'nin halkın ilk deneyimi olmadığını bu güne kadar başka kapatma davalarıyla da karşılaşıldığını söyledi.

Bugüne kadar liderlerin Diyarbakır'da farklı Ankara'da farklı konuştuğunun savunan Emine Ayna, ''Artık yeter, bizi kandıramazsınız. DTP bir projedir. Demokratik halk hareketi projesidir. Biz buna sonun kadar sahip çıkacağız'' dedi. ''Türkiye'de sadece Kürt sorunu değil, bütün sorunlar demokratik özerklikle çözülür'' ifadesini kullanan Emine Ayna, ''Devletin küçülmesi halkın büyütülmesi demektir'' diye konuştu.

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da ''DTP'nin kapatılması ve milletvekillerinin dokunulmazlığı gündeme gelince herkes demokrasi havarisi oldu. Siz dağın iniş yollarını açın ki dağdakiler insin. Bizler Irak'ın bölgesel yönetiminden onur duyuyoruz'' dedi.

Mitingde DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajda, Demirtaş'ın ''Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ile Irak Kürdistan Demokratik Partisi'nin (IKDP) bu mitingten çıkan sonucu nasıl karşılayacağını çok önemsedikleri'' kaydedildi.

Demirtaş'ın mesajda, ABD, IKDP ve IKYB'nin yol ayrımında olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Mitingin ardından göstericilerin polise taşla saldırması üzerine çıkan olaylarda 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 9 kişinin de yaralandığı olaylarda göstericiler Bağlar semtindeki ara sokaklarda polislere taş atmaya devam ederken, polis ise göstericilere göz yaşartıcı bomba ve panzerlerle su sıkarak karşılık verdi.



Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın