KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Diyarbakır'da gerginliklere mustafa keser arası

Güneydoğu'da bir aydır yaşanan sokak eylemleri ve gerginlikten bunalan Diyarbakırlılar, sanatçı Mustafa Keser'in konseriyle stres attı.

Diyarbakır`da gerginliklere mustafa keser arası
18 ARALIK 2009 CUMA 08:33
0
1541
0
AA aa

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun daveti üzerine Diyarbakır'a gelen Keser, unutulmaz bir gece yaşanmasına vesile oldu. Diyarbakır Kültür Sarayı'nda verilen konseri izlemek isteyen çok kişi yer bulamadığı için geri döndü. Salonu dolduran Diyarbakırlılar gönüllerince eğlenirken, konser salonunda bir konuşma yapan Keser, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Keser, 'Üç oğlum var, biri dağda biri asker biri zorda' türküsünü okurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen konser öncesi Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Ednan Kengir yönetiminde sahne aldı. Birbirinden güzel sanat eserlerini seslendiren koro salondakilerden büyük alkış aldı. İkinci bölümde sahneye çıkan sanatçı Mustafa Keser, Diyarbakır'da, memleketinde olmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.

Aslen Elazığ'ın ilçesi Madenli olduğunu, Maden'in Diyarbakır'a daha yakın olduğunu anlatan Keser, 'Bütün akrabalarım Diyarbakır'da oturuyor. Madenliler Elazığ'a bağlı ama kendilerini Diyarbakır'a daha yakın hisseder. Ben buralarda büyüdüm. Bugün kendi memleketimde olmaktan çok mutluyum. Bugün burada olmak benim için çok büyük gurur meselesi. Kendi memleketimde verdiğim ilk konser.' diye konuştu.

Konsere Türk Sanat Müziğinin değerli sanatçılarının eserlerini okuyarak başlayan Keser, ilerleyen zamanlarda birbirinden güzel fıkralar anlatarak Diyarbakırlıları adeta gülme krizine soktu. Keser, Türkiye'de son günlerde yaşanan gerginliğe 'Üç oğlum var' adlı türküyle mesaj verdi. Keser, türküyü okumadan önce, 'Sırada bu ortamda ne kadar ihtiyacı olduğumuzu gösteren, bizi gösteren bir türkü var. Bir ananın feryadı var. Diyor ki vurma kardaş vurma vurma, el değilim, nerelisin diye sorma buralıyım. Üç oğlum var, biri dağda bir asker bir zorda. Ben babayım taş değilim' diye konuştu. Keser'in bu konuşması büyük alkış topladı.

Sanatçı Keser, konserin sonuna doğru birbirinden hareketli türküler seslendirdi. Keser'e Diyarbakırlılar da eşlik etti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, konserden sonra Keser'e teşekkür etti. Mutlu, Keser'in hiçbir karşılık beklemeden memleketine koşarak geldiğini söyledi. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan Mustafa Keser, alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı.

CİHAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın