KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2025 Perşembe
°C

Diyarbakır'da orman yangını! Bingöl Belediyesi desteğe gitti

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde başlayan örtü ve orman yangını Lice ile Kocaköy'e de sıçradı. Ekipler yangının söndürülmesi için çalışma başlatırken yangın tehdidi altında olan yerleşim bölgesinde de tedbirler alındı. Söndürme çalışmalarına katılmak üzere Bingöl Belediyesi İtfaiye ekipleri de bölgeye gönderildi.

Diyarbakır`da orman yangını! Bingöl Belediyesi desteğe gitti
16 AĞUSTOS 2025 CUMARTESİ 03:40
0
867
0
AA aa

Diyarbakır'ın Lice, Kocaköy ve Hani ilçelerinin kırsal mahallelerini etkileyen örtü ve orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Hani'de başlayan ve Lice ile Kocaköy'e de sıçrayan örtü ve orman yangınına müdahaleyi sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Doğan Hatun da yangın bölgesine geçti.

Ekipler, yangın tehdidi altında olan yerleşim bölgesinde tedbirlerini aldı. Sağlık ekipleri bölgede hazır bekletilirken, Hani ve Lice kaymakamları da söndürme çalışmalarını takip ediyor.

Arazi şartları nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangında, çevre illerden de destek ekipleri sevk edildi. Yangına; 12 itfaiye aracı, 4 tanker, 66 itfaiye personeli, DİSKİ'den 13 tanker ve 26 personel aktif görev yaparken, Mardin, Batman, Muş, Bingöl ve Tunceli gibi illerden araç ve personel takviyesi yapılıyor.

Valilikten açıklama

Diyarbakır'da çıkan örtü yangınlarıyla ilgili Valilik açıklama yaptı.

Açıklamada, “15 Ağustos 2025 tarihinde, saat 11.00 sıralarında Lice ilçemize bağlı Arıklı, Duru, Uçarlı, Ziyaret, Serin, Argül ve Kılıçlı mahallelerinin kırsal alanlarında örtü yangını çıkmıştır. Olayda şu ana kadar 3 vatandaşımız dumandan hafif şekilde etkilenmiş, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından taburcu edilmişlerdir. Yangın söndürme ve soğutma çalışmaları, Valiliğimizin (AFAD) koordinasyonunda; Orman İşletme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Karayolları ve çevre illerden gelen destek ekipleriyle birlikte aralıksız sürdürülmektedir. Halen yangın bölgesinde 74 araç ve 226 personel görev yapmaktadır. Saat 22.30 itibarıyla yerleşim yerlerini ciddi şekilde tehdit eden bir durum bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun” denildi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2025
14:16
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. '2026 yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 16' diyen Yılmaz, yüzde 3.3 büyümeyi öngördüklerini söyledi.
16.10.2025
14:08
Sigaraya zam mı geldi? En ucuz sigara kaç TL oldu?
Sigaraya zam mı geldi? En ucuz sigara kaç TL oldu?
Tütün ürünlerine bir zam daha geldi. 16 Ekim 2025 itibarıyla sigara fiyatlarına ortalama 5 TL zam yapıldı. Ayrıca Resmi Gazete'de yayımlanan son düzenleme tütün bağımlılığıyla ilgili oldu. Yeni yayınlanan yönetmelikle birlikte Aile Sağlığı Merkezlerinde 'Sigara Bırakma Polikliniği' açılabilecek.
15.10.2025
20:11
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Bakanlık, hız sınırı aşımında yüzde 10 toleransının kalkacağını yalanladı!
Yeni karayolları trafik kanunuyla hız sınırı aşımında uygulanan yüzde 10 toleransın kaldırılacağı söyleniyordu. İçişleri Bakanlığı gündem yaratan iddiaya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre yüzde 10 tolerans kalkmayacak.
15.10.2025
19:47
Bingöl`de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada ruhsatsız silah ve tüfekler ele geçirildi. Toplam 3 şahıs hakkında ise adli işlemelere başlandığı aktarıldı.
15.10.2025
19:20
Arıkan:
Arıkan: 'Depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız'
Deprem Master Planı Çalıştayı'nda konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'İlk Deprem Master Planı'nı hazırlayan illerden biri olacağız ve bu plan kapsamında şehrimizi depreme hazırlayacağız. Hep birlikte depreme hazır bir Bingöl oluşturacağız.'
15.10.2025
19:03
15 bin öğretmen atamasında takvim belli oldu
15 bin öğretmen atamasında takvim belli oldu
15 bin sözleşmeli öğretmen istihdamı kapsamındaki tercih başvuruları, 17- 21 Kasım 2025 tarihleri arasında alınacak olup, atamalar 24 Kasım 2025 tarihinde yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın