Patlamaya uzaktan kumandalı bir düzeneğin yolaçmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi. Bağlar Beldesinde meydana gelen patlamada, 14 kişi de yaralandı. Yaralılardan durumu ciddi olan 2 kişinin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi diğerlerinin ise Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.
Yaralılar, ambulanslarla Diyarbakır Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Patlamanın ardından bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluşturulurken, hastane çevresinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Yaralılardan durumu ağır 5'inin Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği ifade edilirken, çok sayıda yaralı yakınının da hastanelere akın ettiği öğrenildi.
Olayla ilgili bölgede geniş çaplı inceleme başlatılırken, şehir giriş ve çıkışlarında kontroller artırıldı. Patlamada hayatını kaybedenlerin ise kimlik tespit çalışmalarına başlandığı belirtildi.