KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Haziran 2025 Salı
°C

Diyarbakır'dan erzurum'a çevre yolu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl Üzeri Diyarbakır'dan Erzurum'a kadar bölünmüş yol yapılması gerektiğini söyledi. Söz konusu güzergâh için çalışmaların yapıladığını ifade eden Karayolları 8. Bölge Müdürü; “Söz konusu yol için çalışmalar yapılıyor.

Diyarbakır`dan erzurum`a çevre yolu
12 HAZİRAN 2009 CUMA 17:09
0
1944
0
AA aa
Bingöl-Karlıova-Erzurum sınırını da DAP programına alınması noktasında genel müdürlüğümüze bir teklif yaptık. Bununla ilgili projelerimiz hazır. Kamulaştırma çalışmalarını da başlattık” dedi.




VALİLİK OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ


Bingöl'e yakın tarihte bir karayolu daha yapılacağa benziyor. Önceki gün Valilik Toplantı Salonunda yapılan İl Koordinasyon Toplantısında, Diyarbakır'la Erzurum arasında bağlantıyı sağlayacak, çevre yolunun yapılması gündeme geldi. Bu konudaki talep İl Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından dile getirildi. Bingöl üzerinden Diyarbakır'dan Erzurum'a bölünmüş çevre yolunun yapılması için Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva'nın girişimde bulunmasını isteyen Balkanlıoğlu, bu konuda İl Valisi olarak elinden geleni yapacaklarını söyledi. Vali Balkanlıoğlu: “Erzurum'dan-Çata kadar olan kısım bölünmüş yol kapsamında yapılıyor, çalışmalar devam ediyor. Bingöl-Diyarbakır-Bingöl-Erzurum yolunu da bölünmüş yol kapsamına alıp Diyarbakır-Erzurum arasında bağlantı kurmamız çok iyi olacak. Bu yolların yapımını koordinasyon halinde müsteşarlığa ve Bakanlığımıza iletirsek bu yollar programa girecektir” şeklinde konuştu.


 


BAKANIMIZIN DESTEKLERİYLE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIR


Vali Balkanlıoğlu'ndan sonra söz alan Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, karayolları bölge müdürlüklerinin bu anlamda çalışma yaptığını belirterek, söz konusu yol için genel müdürlük bünyesinde ihale yapılabileceğini söyledi. Bu konuda Cevdet Yılmaz'ın destekleriyle olumlu sonuç alınabileceğini vurgulayan Altunyuva, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Geçen hafta Sayın Başkanımızla görüştüğümüzde Bingöl-Genç- Diyarbakır yolunun Diyarbakır'ı da kapsadığından GAP kapsamına alınmasını ve Bingöl-Karlıova-Erzurum sınırını da DAP programına alınması noktasında genel müdürlüğümüze bir teklif yaptık. Bununla ilgili projelerimiz hazır. Kamulaştırma çalışmalarını da başlattık. Burada bu koordinasyon kurulu kararı olarak ta sizin uygun göreceğiniz şekilde Devlet Planlama Teşkilatına veya Bakanlığa bu şekilde bunun mutlaka yatırım programına alınması için yazınız olursa, Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın destekleriyle çalışmalarımız hız kazanır. Genel müdürlüğümüz bu yolun tamamını bir ihalede yapabilir veya iki ihale ile yapabilir”

bingölgazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.06.2025
17:09
Vali Usta`dan yatırımcılara Bingöl çağrısı!
Vali Usta'dan yatırımcılara Bingöl çağrısı! 'Asla pişman olmayacaksınız'
Yeni Yatırım Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'nda iş dünyasına Bingöl'e yatırım çağrısında bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'e gelin, asla pişman olmayacaksınız ve kazanacaksınız. Gelin, avantajlarla dolu bu yeni yatırım döneminde siz de yerinizi alın. Bingöl'ün üretim gücünü birlikte büyütelim.'
17.06.2025
16:00
Bingöl`ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'de mayıs ayında meydana gelen 108 kazada 145 kişi yaralandı. Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı:
17.06.2025
15:49
Bingöl`de menengiçler fıstık olacak
Bingöl'de menengiçler fıstık olacak
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde fıstık aşılama çalışmalarını inceledi.
17.06.2025
02:37
Özturan`dan yeni yönetim mesajı!
Özturan'dan yeni yönetim mesajı! 'Omuz omuza, inanç ve kararlılıkla…'
Önceki yönetime teşekkür edip yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik eden 12Bingölspor Kulübü Başkanı M.Engin Özturan; 'Bu sezon, sıradan bir mücadele değil; şampiyonluk inancıyla atılan adımların, birlik ruhuyla kurulan temelin ve memleket sevdasıyla büyüyen bir hayalin sezonudur. Kurulan bu güçlü yönetim; omuz omuza, inançla ve kararlılıkla yürüyeceğimiz bu zorlu yolculukta, kulübümüzün hedeflerine ulaşmasında en büyük teminat olacaktır.'
17.06.2025
02:36
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu artış hem kalite bilincinin yaygınlaştığını hem de Bingöl Balı'nın marka değerinin üreticilerimiz tarafından da benimsendiğini göstermektedir' dedi.
17.06.2025
02:35
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Bir çoban 3 aylık otlatma için 1 milyon TL isteyince köylüler imece usulüne geri dönerek kendi hayvanlarını sırayla otlatmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın