KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Doblo'nun yerine yeni araç geliyor

Tofaş, Doblo'nun yerini alacak yeni hafif ticari araç üretimi için Fiat'la anlaşma imzaladı. Üretimin yüzde 70'ini ihraç edecek olan Tofaş, toplam 370 milyon Euro'luk yatırım yapacak.

Doblo`nun yerine yeni araç geliyor
16 EKİM 2007 SALI 23:49
0
1056
0
AA aa
Son olarak üç farklı markaya Minicargo üretimine başlayan Tofaş'ın yatırımları hız kesmiyor. Şirketten borsaya yapılan açıklamada, 22 Haziran 2007 tarihinde şirket ile Fiat arasında iyi niyet mektubu imzalanmış olan 263 projesine ilişkin nihai anlaşmanın bugün imzalandığı belirtildi. Üretilecek yeni araç Doblo'nun yerini alacak.

Söz konusu anlaşma çerçevesinde, yılda 120 bin adet yeni bir hafif ticari araç Tofaş-Bursa'da üretilecek ve üretimin yüzde 70'i ihraç edilecek. 263 projesinin fikri mülkiyet hakları Minicargo'da olduğu gibi Tofaş'a ait olacak.

370 MİLYON EURO'LUK YATIRIM
Eylül 2009 tarihinde piyasaya verilecek yeni araç için 2007/2009 tarihleri arasında 370 milyon Euro'luk yatırım yapılacak. Tofaş CEO'su Ali Pandır, yatırımın finasmanının iki yıl geri ödemesiz, 10 yılılk dış kaynaklı krediyle karşılanacağını söyledi.

263 kod isimli projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Tofaş CEO'su Pandır şunları söyledi: “Bu yatırım rakamından da görüleceği gibi 263 projesi, mevcut Doblo modelinin bir yenilemesi değil, otomobil, ticari araç ve MPV özelliklerini kapsayan yepyeni bir aracın yepyeni bir platform üzerinde sıfırdan başlayarak geliştirilmesidir. 263 projesi ile birlikte 2007-2009 arasında toplam yatırımımız 870 milyon Euro civarına çıkacak ve Tofaş yeni projelerin devreye girmesiyle yüzde 70'ten fazlası ihraç olan ve 360 bine çıkacak kapasitesinin tamamını kullanan dev bir şirket olacak. Yatırımlarımıza yoğun bir şekilde devam etmekteyiz.”

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın