KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Doğal afet semineri verildi

Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Üniversitesi öğrencilerine ‘Afet ve Acil Durum’ semineri verdi. Seminer sonrası resim sergisi ve AFAD ekibinin binadan halatla yaralı kurtarma gösterisi yapıldı.

Doğal afet semineri verildi
03 MART 2016 PERŞEMBE 21:07
0
1562
0
AA aa

 Rektörlük Konferans salonunda düzenlenen seminere, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Arama Kurtarma Teknisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Bingöl'ün deprem kuşağında yer almasından dolayı riskli bir bölge olduğunu belirterek, “1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle öğrencilere afet bilinçlendirme konferansı verildi. Bunun amacı daha çok özellikle öğrencilerimizin afet anında bilgi sahibi olmaları, nasıl davranacakları, olası bir afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiği hususunda sağlıklı ve teknik bir bilgiye sahip olmalarını istedik. Bu kapsamda da sadece Bingöl Üniversitesi'nde değil Bingöl'ün Milli Eğitim Kurumları ile kamu kuruluşlarında belli aralıklarla devam ediyor” dedi.

ÖĞRENCİLER EKİPMANLARI TANIDI

Seminer sonrası, ADAF tarafından sergilenen teçhizat ve ekipmanları inceleyen öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı.

AFAD tarafından hazırlanan konferansı yararlı bulduğunu ifade eden İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Muhammed Yaser Çiftçi, “AFAD ekibinin düzenlemiş olduğu seminere katıldık. Verdikleri bilgiler yaptıkları yangın tatbikatı bize birçok gerçeği tekrardan hatırlattı.. 17 Ağustos Gölcük depremini tekrardan yaşamış olduk videolarla. Yaşananları tekrardan yaşamak istemiyoruz. Onun için önlemlerimizi almalıyız. Ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Etkinlik, resim sergisi, ekipman tanıtımı ve halatla yaralı kurtarma operasyonları tatbikatlarıyla son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın