KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Doğu ilk kez dünya vitrininde!

Kültür Bakanlığı'ndan bir ilk. Bakanlık; İstanbul ve Antalya'dan sonra yurt dışında Doğu ve Güneydoğu'yu da tanıtma kararı aldı.

Doğu ilk kez dünya vitrininde!
06 AĞUSTOS 2007 PAZARTESİ 17:41
0
969
0
AA aa
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ni yurt dışında ilk kez tanıtma kararı aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan, Bakanlığın bu yıl farklı bir politika izleyerek Türkiye'yi 5 ayrı destinasyon filmiyle tanıtma kararı aldığını belirtti.

Filmlerde Ege kıyılarının, Antalya, Kapadokya, termal sağlık turizmi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin tanıtılacağını ifade eden Özarslan, daha önce Türkiye'nin bir bütün halinde tanıtıldığı afişlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden karelere yer verildiğini, ancak Doğu'nun ilk defa bu kadar ayrıntılı tanıtılacağını söyledi.

TANITIM FİLMLERİNİ ABD FİRMASI ÇEKİYOR

5 ayrı tanıtım filmini bir ABD şirketinin çekeceğini söyleyen Özarslan, firma yetkililerinin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yer incelemesi yapacaklarını anlattı. Özarslan, tanıtım filmlerinin Türk uzmanların rehberliğinde çekileceğini, çekimlerin ise kasım ayında sona ereceğini anlattı.

Ocak ayından itibaren tanıtım filmlerinin dünyanın çeşitli bölgelerinde gösterileceğini dile getiren Özarslan, “Örneğin, kıyı bölgelerimiz Almanya, Kapadokya ise Japonya gibi ülkelerde tanıtılacak" dedi.

Özarslan, bu tanıtım filmleriyle turist sayısında artış olacağını düşündüklerini belirterek, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm altyapısının da tamamlanmasıyla turist artışı daha fazla olacaktır” diye konuştu.

Özarslan, 2006 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine gelen turist sayısının 1 milyon 170 bin kişi olduğunu bildirdi.

HABER TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2025
15:50
Bingöl`de arananlar yakalandı, sürücülere ceza yağdı
Bingöl'de arananlar yakalandı, sürücülere ceza yağdı
Bingöl'de Kurban Bayramı boyunca jandarma ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda aranan 390 şüpheli yakalandı. Trafik denetimlerinde ise 504 bin 804 TL idari para cezası uygulandı.
10.06.2025
15:50
Bayramda 7 Bin kişiyi sorgulayan Bingöl polisinden sürücülere 2 milyonluk ceza!
Bayramda 7 Bin kişiyi sorgulayan Bingöl polisinden sürücülere 2 milyonluk ceza!
Bingöl'de Kurban Bayramı boyunca polis ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda 7 bin 258 şahıs sorgulanırken aranan 59 şüpheli yakalandı. Trafik denetimlerinde ise 1 milyon 881 bin 57 TL idari para cezası uygulandı.
10.06.2025
01:06
Rektör Çelik`ten bilimsel üretim başarısı!
Rektör Çelik'ten bilimsel üretim başarısı!
Türkiye'deki 202 üniversite rektörünün akademik alandaki başarısını gösteren h-indeks sıralaması açıklandı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik 195 rektörü geride bıraktı. Çelik'e, ayrıca İTÜ tarafından düzenlenen Akademik Performans Ödül Töreni'nde '2024 Yılı Yayın Ödülü' takdim edildi.
10.06.2025
01:05
Sami Akbulut mevcut rektörü geride bıraktı!
Sami Akbulut mevcut rektörü geride bıraktı!
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, 202 üniversitenin rektörünün uluslararası arenada kabul gören ve bilimsel üretim performanslarının ölçüldüğü araştırmada 34 h – indeks ile ilk 20'ye giremedi. İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne aday olan ancak siyaseten yalnız bırakılan Bingöllü hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut'un indeksinin Akpolat'tan 10 puan daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
10.06.2025
01:04
Bingöl`den gitmişlerdi! Kaybolan 2 kişi bulundu
Bingöl'den gitmişlerdi! Kaybolan 2 kişi bulundu
Bingöl'den Tunceli'nin Pülümür ilçesine giden ve Buyar Gölü'ne gitmek üzere yola kaybolan 2 kişi, ekipler tarafından yapılan 12 saatlik çalışma sonucunda bulundu.
10.06.2025
01:03
Prof. Dr. Çapak`a bir görev daha!
Prof. Dr. Çapak'a bir görev daha!
Bingöl Üniversitesi Rektörü iken Kırgızistan Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Çapak, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın