KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Doğu ilk kez dünya vitrininde!

Kültür Bakanlığı'ndan bir ilk. Bakanlık; İstanbul ve Antalya'dan sonra yurt dışında Doğu ve Güneydoğu'yu da tanıtma kararı aldı.

Doğu ilk kez dünya vitrininde!
06 AĞUSTOS 2007 PAZARTESİ 17:41
0
1136
0
AA aa
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ni yurt dışında ilk kez tanıtma kararı aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Özarslan, Bakanlığın bu yıl farklı bir politika izleyerek Türkiye'yi 5 ayrı destinasyon filmiyle tanıtma kararı aldığını belirtti.

Filmlerde Ege kıyılarının, Antalya, Kapadokya, termal sağlık turizmi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin tanıtılacağını ifade eden Özarslan, daha önce Türkiye'nin bir bütün halinde tanıtıldığı afişlerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nden karelere yer verildiğini, ancak Doğu'nun ilk defa bu kadar ayrıntılı tanıtılacağını söyledi.

TANITIM FİLMLERİNİ ABD FİRMASI ÇEKİYOR

5 ayrı tanıtım filmini bir ABD şirketinin çekeceğini söyleyen Özarslan, firma yetkililerinin önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yer incelemesi yapacaklarını anlattı. Özarslan, tanıtım filmlerinin Türk uzmanların rehberliğinde çekileceğini, çekimlerin ise kasım ayında sona ereceğini anlattı.

Ocak ayından itibaren tanıtım filmlerinin dünyanın çeşitli bölgelerinde gösterileceğini dile getiren Özarslan, “Örneğin, kıyı bölgelerimiz Almanya, Kapadokya ise Japonya gibi ülkelerde tanıtılacak" dedi.

Özarslan, bu tanıtım filmleriyle turist sayısında artış olacağını düşündüklerini belirterek, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm altyapısının da tamamlanmasıyla turist artışı daha fazla olacaktır” diye konuştu.

Özarslan, 2006 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine gelen turist sayısının 1 milyon 170 bin kişi olduğunu bildirdi.

HABER TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın