KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Doğu türkistan'da çin zulmü sürüyor

Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulümlerine dikkat çeken, Bürkek, dünya ülkelerinin Doğu Türkistan’ın mazlum halkı için gereken çabayı göstermediğini söyledi.

Doğu türkistan`da çin zulmü sürüyor
20 NİSAN 2014 PAZAR 23:25
0
1875
0
AA aa

Alperen Ocakları Vakfı Bingöl İl Başkanı Mehmet Bürkek, Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulümlerine yönelik basın açıklaması yaptı. Açıklamasında halkın Çin hükümetinin haksız zulümlerine uğradığını belirten Bürkek, dünya ülkelerini ve Türkiye'yi eleştirdi.

Mısır'da 529 İhvan üyesi hakkında verilen idam kararıyla Türkiye'nin doğru bir tavır sergilediğini kaydeden Bürkek, aynı hassasiyetin Doğu Türkistan gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Bürkek: “Bu konuda en dikkat çekici olay ise; hiçbir ülkenin Doğu Türkistan'ın mazlum halkı için gereken çabayı göstermemiş olmasıdır. Her fırsatta mazlumun yanında olduğunu söyleyen hükûmetimizin de bu konuda gereken çabayı göstermemesi oldukça dikkatimizi cezbetmektedir. Mısır'da 529 idam kararı için haklı ve kararlı bir duruş sergileyerek ayağa kalkan ve o günden sonra bir daha oturmayan sivil toplum kuruluşlarımızı Doğu Türkistan'da yaşanan zillet için ayağa kalkmaktan alıkoyan nedir? Çin'in uyguladığı iskân politikasıyla Türkistan'daki Türkleri eritme ve kırıma uğratma politikasına ses çıkarmamaktaki maksat nedir?” diye konuştu.

“220 UYGAR TÜRKÜ'NE İDAM KARARI VERİLDİ”

Açıklamasında, Çin hükümetinin 220 Uygur Türk'ü hakkında idam kararı verdiğini kaydeden Bürkek: “220 kardeşimiz idamdan kaçıp Türkiye'ye sığınmak isterken Tayland'da yakalanıp şu anda esir hayatı yaşadığı birçoğumuz tarafından bilinmektedir. Ancak Mısır ve Suriye için gösterilen samimiyet ve kucaklayıcı tavır Doğu Türkistan için gösterilmemiş hatta 35 Uygur kardeşimiz geçtiğimiz günlerde günlerce havalimanında bekletilerek tam bir ayrımcılık timsali gösterilmiştir” ifadelerini kullandı.

Dünya ülkeleri ve Türkiye'nin ayrımcı tavırdan uzaklaşarak, Uygur Türkleri için bir çalışma başlatılmasını gerektiğini ifade eden Bürkek, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:“ İdam kararı uygulanacak olan 220 Uygur kardeşimiz için sahiplenici bir tavır takınılmasını talep ve temenni ediyoruz. Mısır ve Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmayan devletimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın Doğu Türkistan için de aynı hassasiyeti göstermezse bu ikilikçi uygulamamızdan ötürü tarih bizi affetmeyecektir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın