KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Doğuda kucaklayıcı dil

AK Parti, bölgede kucaklayıcı ve birleştirici bir siyasi dil kullanacak ve teşkilat yöneticilerine buna yönelik eğitimler verecek.

Doğuda kucaklayıcı dil
23 EYLÜL 2018 PAZAR 22:07
2
2103
2
AA aa

AK Parti, Doğu ve Güneydoğu'da yürütülecek yerel seçim kampanyası için özel bir yol haritası belirliyor. AK Parti, bu kapsamda bölgede ‘kucaklayıcı ve birleştirici' bir siyasi dil kullanacak ve bölgedeki teşkilat yöneticilerine buna yönelik eğitim verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde “Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler kusura bakmasınlar, bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler” açıklamasını yapmıştı.

Erdoğan'ın başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısında da, başta kayyımla yönetilen belediyeler olmak üzere yerel seçimlerde Güneydoğu ve Doğu'da izlenecek strateji konusunda ayrıntılı bir değerlendirme yapıldı.

Erdoğan'ın, bölgede yapılan hizmetlerin vatandaşa çok iyi anlatılması gerektiğini söylediği öğrenildi. MKYK'da benimsenen yol haritasına göre, AK Parti bölgeye yönelik yeni strateji hazırlayacak. Bu kapsamda ilgili tüm birimlere de bölgeye yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili görev verildi. AK Parti kaynakları, atılacak adımları şöyle anlattı:

Yeni bir söylem, toplumu kucaklayacak, birleştirecek bir söylem geliştirilecek. Bölgede HDP tabanından oy almaya yönelik strateji ortaya koyulacak. Siyasi özel bir dil kullanılacak. Seçim kampanyasının başlamasını beklemeden, bölgedeki teşkilat yöneticileri ve seçimi yönetecek isimler Ankara'ya çağrılacak ve eğitime alınacak. Bu eğitimlerde, nasıl bir dil kullanacakları, vatandaşla ilişkilerinde dikkat etmeleri gereken unsurlar anlatılacak. HDP'li belediyelerin kötü yönetimleri, devletin kaynaklarının vatandaşa değil, terör örgütüne gittiğine yönelik yaşanan süreç konusunda da toplumun hafızası tazelenecek. HDP-PKK'nın çukur eylemleri, sivilleri nasıl kalkan yaptıkları, vatandaşın yaşadığı zorluklarla ilgili broşür ve görsel materyaller hazırlanacak. Belediyelerin kayyıma devredilmesinden sonra yapılan hizmetler, eski görüntülerde kıyaslanarak halka anlatılacak. Topluma buraların yeniden HDP ve PKK'ya teslim edilmemesi tezi işlenecek. Aksi hâlde demokrasiye ve sivil siyasete dönük ciddi problemlerin yaşanacağına dikkat çekilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31462)
26 Eylül 2018 Çarşamba 02:03
Besle kargayi oysun gözünü
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31429)
23 Eylül 2018 Pazar 22:20
17 senedir Zazaca bir Tv acmadiniz ve Biz Zazalarki Sizi sirtzimizda tasidik ama dünya iste seven bu dünyada .... o yüzden artik sizi sevmiyoruz. Allah Sizi Sizin gibiler ile hasir nesir etsin...Bizi cok yaraladiniz. Hakkimi helal etmiyorum !
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın