KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öncülüğünde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yoğunlaşan okullaşma kampanyaları, PKK'nın 'gençleri dağa çekme' planlarını bozdu. Örgütün elebaşılarından Bahoz Erdal, PKK'nın tabanına 'çocuklarınızı okula değil, dağa gönderin' mesajı yolladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllardır süregelen eğitim sorunu, son yıllarda yürütülen çalışmalarla büyük oranda giderildi. Son üç yılda bölgede okullaşma oranı yüzde 30 oranında arttı. Bu süre zarfında sadece Diyarbakır'da bin 544 derslik yapıldı. Öğretmen açığı büyük oranda giderilirken, yürütülen kampanyalarla okullaşma oranı yüzde 100'e yaklaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülük ettiği 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' kapsamında son 4 yılda Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da 53 bini aşkın kız çocuğu eğitime kazandırıldı. İlk ve ortaöğretimin yanı sıra yükseköğretimde de önemli atılımlar gerçekleştirildi. Adıyaman, Mardin, Batman, Ağrı, Siirt, Bitlis, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman üniversiteye kavuştu. Eğitim atağı ile bugüne kadar 'eğitimsizlik' avantajını kullanarak gençleri kandıran terör örgütünün işleri bozuldu. 1990'lı yıllarda her ay yüzlerce eğitimsiz ve işsiz genci dağa kaldıran PKK, son yıllarda bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hem etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının arttığını hem de örgüte katılımın ciddi oranda azaldığını kaydetmişti. Ancak Başbuğ, son 23 yılda örgüte katılımların önüne tamamen geçilemediğini belirtmişti. Terör örgütünün bir eski yöneticisi de, Aktüel Dergisi'nin 26 Eylül 2007 tarihli sayısına verdiği röportajda, PKK'ya katılımların son dönemlerde büyük oranda düştüğünü doğruladı. Aynı isim, "1990'lı yıllarda senede en azından 1500–2000 katılım olurdu. Şimdi bu sayı 100'ü geçmiyor." ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu'da eğitim imkanlarının artmasıyla doğru orantılı olarak PKK'ya katılımın azalması, terör örgütünün elebaşılarını kaygılandırıyor. Örgütün silahlı kanadı HPG'nin başında bulunan Bahoz Erdal, Avrupa'dan yayın yapan Fırat Haber Ajansı'ndan tabanına ilginç mesajlar gönderdi. Gençlerin okula gitmek yerine dağa çıkmasını isteyen Erdal, "Gençlik 'önemli olan okuldur, siyaset kirlidir' gibi söylemlerle apolitikleştirilerek sistemin bir dişlisi haline getirilmeye çalışılıyor. Özellikle bu, Kürdistan gençliği açısından böyledir. 'Haydi Kızlar Okula' gibi kampanyalara çok safça yaklaşılamaz." iddialarında bulundu. Erdal, bölgede sürdürülen gönüllü eğitim faaliyetleriyle ilgili olarak da, "Bu çalışmaları, hareketimizin toplumsal desteğinin en yoğun olduğu, gerillaya katılımın gençlik dinamizminin en yüksek olduğu, Hakkari, Yüksekova, Kızıltepe bölgelerinde geliştirmek istiyorlar. Biz nerede güçlüysek, oradan vurmak çabasındalar." dedi.



Habib Güler
18 Kasım 2007, Pazar

Doğu'daki eğitim seferberliği pkk'nın planlarını bozdu

MEB'in öncülüğünde yürütülen kampanyalarla son 4 yılda Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman'da 53 bini aşkın kız çocuğu eğitime kazandırıldı.

Doğu`daki eğitim seferberliği pkk`nın planlarını bozdu
22 KASIM 2007 PERŞEMBE 14:47
0
1198
0
AA aa
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son üç yılda yürütülen çalışmalarla okullaşma oranında yüzde 30 artış sağlandı. Tabanında büyük oranda çözülmelerin görüldüğü PKK terör örgütü, gençleri dağa çağırmaya başladı.

 
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın