KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Doğu'nun oxford'u eğitime başlıyor

İHSAN Doğramacı Vakfı tarafından yaptırılan ve ‘Doğu'nun Oxford'u olarak nitelendirilen Özel Bilkent Erzurum Lisesi, yarın eğitim- öğretime başlıyor. Haziran ayı başında temeli atılan ve 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan okulda, ilk etapta 70'i burslu olmak olmak üzere 100 öğrenci eğitim görecek. İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi kampusunda eğitim bloku, spor salonu, çok amaçlı salon ve 26 daireli lojman bulunuyor. Kampusun açık alanı 26 bin, kapalı alanı 16 bin metrekare.

Doğu`nun oxford`u eğitime başlıyor
01 EKİM 2007 PAZARTESİ 13:31
0
1134
0
AA aa
Doğu'yu eğitim alanında kalkındırmayı hedefleyen Bilkent Üniversitesi'nin bağlı olduğu İhsan Doğramacı Vakfı, 50 milyon dolarlık bir yatırımla Erzurum'a yeni bir eğitim kampusu kazandırdı. TBMM'ce kabul edilen 22.06.2006 tarih ve 5526 sayılı kanunla Erzurum, Malatya, Van ve Şanlıurfa'da eğitim bilimleri enstitüleri açma izni verilen Bilkent Üniversitesi, açtığı lisede uluslararası kalite ve standartta eğitim vermeyi hedefliyor. Not ortalaması 4 ve üstü, 70'i burslu, 30'u ücretli olmak üzere toplam 100 öğrencinin kabul edileceği okulda öğrenci sayısı her yıl artırılacak. Lise hazırlık sınıfının açılışından 4 yıl sonra ilköğretim okullarına öğrenci alınmaya başlanacak ama yatılı öğrenci alınmayacak. Kurulması öngörülen ilk ve ortaöğretim okullarının her biri, en az yüzde 70'i tam burslu olmak üzere yaklaşık 1000 öğrenci kapasiteli olacak. Yıllık eğitim ücreti 11 bin YTL olan okula, öncelikle Erzurum'da ikamet eden ailelerin çocukları gidebilecek.
Prof. Dr. Ali Doğramacı Eğitim Bilimleri Enstitüsü adıyla kurulan kampus bünyesinde yer alan İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi'nde tüm öğrencilere uluslararası lise programları ve İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nin IGCSE müfredatıyla eğitim verileceği vurgulandı. İlk etapta lise hazırlık sınıfında İngilizce eğitimi görecek olan öğrenciler, ikinci sınıfta Cambridge Üniversitesi'nin uluslararası genel ortaöğretim sınavlarına girecek. Bu sınavı geçemeyen öğrenciler lise 3'e geçemeyecek. Vakıf, liseden sonra yatırımı anaokulu, ilköğretim ve üniversiteden oluşan büyük bir kampüs ile tamamlayacak. Erzurum İhsan Doğramacı Vakfı Lisesi'nden mezun olanlar ‘bakalorya' (global diploma) programına da dahil olacak. Verilecek eğitimle öğrencilerin sanat, beden eğitimi, spor ve toplumsal hizmet projeleri gibi etkinliklere aktif olarak katılmaları öngörülüyor.

ÖĞRENCİLER YOĞUN BİR DÖNEM GEÇİRDİ

Başvuruların tamamlanmasının ardından 27 Mayıs'ta Ankara, İstanbul ve Erzurum'da birinci aşamayı, 16- 17 Haziran'da da ikinci aşama sınavlarını geçen öğrenciler, 27 Haziran'dan itibaren Ankara'da Bilkent Üniversitesi'nde 2 aylık bir yoğun bir eğitim dönemi geçirdi. Her gün İngilizce ağırlıklı ders çalışan öğrencilerden burslu olanların her türlü masrafı vakıf tarafından karşılandı. 3 haftalık bir tatil dönemi geçiren öğrenciler, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi'nde pazartesi günü eğitimlerine başlayacak. İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi kampusunda eğitim bloku, spor salonu, çok amaçlı salon ve 26 daireli lojman olacak. Kampusun açık alanı 26 bin, kapalı alanı 16 bin metrekareyi bulacak.


ÖĞRETMENLER DE YETİŞTİRİLECEK

İyi bir eğitim için en önemli unsurun iyi yetişmiş nitelikli öğretmenler olduğunu fikrinden hareket ettiklerini söyleyen İhsan Doğramacı Vakfı yetkilileri Özel Bilkent Erzurum Lisesi'nde, özel eğitim programlarıyla yetiştirilen öğretmenlerin görev alacağını belirttiler. Her kampüsü küçük bir Bilkent yapmayı hedefleyen vakıf, öğretmenlere çok iyi koşullar ve lojman imkanı sunmayı hedefliyor. Bunun yanında her kampüste Eğitim Bilimleri Enstitüleri yer alacak ve böylece isteyen öğretmenler master ve doktora yapabilecekler.


KONSERLER DÜZENLENECEK

Müzisyenler tarafından sıkça tercih edilen ve ABD'li piyano şirketi Steinway tarafından üretilen piyanolar Erzurum'daki öğrencilerle buluşacak. Okulun konser salonunda konserler düzenlenecek. Bilkent Üniversite'nin senfoni orkestrası konserler verecek. Ayrıca bir çok ünlü sanatçı konser verip, müzikal topluluk gösteri yapacak.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın