KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mart 2026 Cumartesi
°C

Doğu'ya gelen öğretmene ek ücret

Öğretmen sıkıntısı çekilen bölgelerde görev yapacak öğretmenlere maaşın yanında, ek ücret verilmesi için bir çalışma başlatıldı.

Doğu`ya gelen öğretmene ek ücret
09 MAYIS 2011 PAZARTESİ 09:43
0
2603
3
AA aa

Öğretmen sıkıntısı çekilen yerler, ek ücret ile cazip olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik önemli bir çalışmanın startını verdi. Bazı bölgelerde öğretmen istihdamında sıkıntı yaşayan bakanlık, bu sorunun çözümü için harekete geçti.

 
Milli Eğitim Bakanlığı, başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere, öğretmen açığı olan yerlere tecrübeli öğretmenlerin istekleriyle atanmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma başlattı. Edinilen bilgiye göre; Türkiye genelinde öğretmen sıkıntısı çekilen yerler, 'ek ücret' ile cazip hale getirilecek. Bakanlık tarafından tespit edilecek zorunlu çalışma bölgelerinde görev yapacak öğretmenlere, maaşlarının dışında bölgeye ve hizmet yılına göre değişen ilave ücret verilmesi yönünde çalışmalar yapılıyor. Bu ek ücretin 650-750 lira arasında değişeceği belirtiliyor. Rakam ve detaylar ise çalışmaların sonucunda kesinleşecek. Hükümetin 6223 sayılı yetki kanunu çerçevesinde söz konusu düzenlemeyi yapması bekliyor. Konu ile ilgi çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.
 
Maaş 3 bin liraya ulaşacak
Halen, 4'ün 1'indeki bir öğretmen, sosyal yardımlar ve ek ödemeler hariç bin 725 TL maaş alıyor. Bu öğretmenimiz Doğu veya Güneydoğu Bölgesinde çalışmayı kabul ettiğinde, son çalışmaya göre maaşına 750 TL daha ücret ilave edilecek. Sosyal yardımlar ve ek ders ücretleriyle toplam maaş 3 bin lirayı bulacak.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
CUMA (@Misafir_4430)
10 Mayıs 2011 Salı 17:33
YA ARKADAŞLAR BEN MİLLİ EĞİTİME NAKLEN 1996 GEÇTİM YİBO MÜDÜRÜNÜN MAAŞI İLE BENİM MAAŞIM ARASINDA 1 TL FARK VARKEN 2011 YILINDA BU FARK BU AY İTİBARIYLA EKDERSLER NÖBETLER DAHİL 1650 TL ULAŞMIŞTIR AYNI OKULDA MEMUR OLARAK ÇALIŞIYORUZ BİZLER DAHA FAZLA YORULUP DAHA FAZLA ÇALIŞIYORUZ ONLAR SADECE İMZA ATIYORLAR BİR OKULDA BİR MÜDÜR ÜÇ DÖRT TANE MÜDÜR YARDIMCISI NE YAPIYORLAR ALLAH AŞKINA BUNLARA BU KADAR DAHA FAZLA FARK VERİLİYOR ANLAYA BİLMİŞ DEĞİLİZ SENDİKACILIK BUYSA TÜKİYEDE SENDİKA ANLAYIŞI YOK DEMEKTİR MEMUR ARKADAŞLAR ÇOCOK BESLEMİYORLARMI
ali keskin (@Misafir_4429)
10 Mayıs 2011 Salı 17:02
memurlar üvey evlat mı? hiç bir sendika yetkilisi çıkıpta yorum yapmıyor ta bi onlarda öğretmenlikten gelme olduklarındandır.onları bu bölge de canları tatlı ise burada çalışan diğer kamu görevlileri can değil de patlıcan mıdır?ayrıca aynı okulda çalışıyorsun biri için 750tl diğer çalışan için sıfır tl ne güzel adalet.aslında memur arkadaşlar bu sendikalardan istifa etmeleri lazım çünkü bunlar öğretmen sendikalarıdır.dalga dalga istifalar gelince sendikalrın akılları başlarına gelir.
cem (@Misafir_4424)
10 Mayıs 2011 Salı 15:21
hikaye bunlar
14.03.2026
00:38
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bir süredir sert soğukların etkili olduğu Bingöl'de hafta sonu kuvvetli yağmur bekleniyor. Oluşabilecek su baskınları ve olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
14.03.2026
00:37
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:36
Bingöl`de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:34
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Bingöl'de geçen yıl kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle su seviyesi büyük ölçüde düşen Gülbahar Baraj Gölü, kış aylarında etkili olan kar ve yağmurların ardından yeniden dolarak eski görünümüne kavuştu.
14.03.2026
00:32
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Muş-Bingöl karayolunda SUV tipi aracın keçi sürüsüne çarpması sonucu 10 keçi telef oldu. Kaza nedeniyle karayolu kısa süreliğine trafiğe kapandı.
14.03.2026
00:31
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın