KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Doğu'ya komando takviyesi

Kayseri ve Bolu'da bulunan komando tugayları 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğu'ya gidiyor.

Doğu`ya komando takviyesi
25 AĞUSTOS 2015 SALI 20:43
0
1888
0
AA aa

 NTV'nin haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede en tecrübeli komando tugaylarına talimat verildi.

Kayseri'de bulunan 1. Komando Tugayı ve Bolu'daki 2. Komando Tugayı 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek. Her iki tugayın öncü birlikleri bölgede incelemelere başladı.

Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugayı ve Bolu'da konuşlu 2. Komando Tugayı'na talimat verildi. Komandolar 3 yıl aradan sonra kışlalarından çıkıp Doğu ve Güneydoğuya gidecek.

İNCELEMELER BAŞLADI

Edinilen bilgilere göre, iki tugayın öncü birlikleri bölgede incelemelere başladı.

Bolu ve Kayseri'den geçici görevle bölgeye sevk edilecek komando taburlarının yerleşeceği geçici üs bölgeleri belirleniyor.

6 TABUR GİDECEK

İki tugaydan bölgeye yaklaşık 6 tabur gönderilmesi planlanıyor. Komandoların Jandarma ve emniyet birimleriyle birlikte eş zamanlı operasyonlarda görev alacağı belirtiliyor.

MESKUN MAHALDE SAVAŞ EĞİTİMİ

Bölgedeki bazı ilçelerde çok miktarda mühimmat ve silah bulunduğu, evlerin tünellerle birbirine bağlandığı istihbaratı üzerine komando tugaylarına meskun mahalde savaş eğitimleri verilmeye başlanmıştı.

Bolu Komando Tugayı'nda yapılan tatbikatlara ilişkin fotoğraflar GenelkurmayBaşkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Bolu ve Kayseri komando tugayları 1980'li yıllardan itibaren aralıksız olarak Doğu ve Güneydoğuda, terör örgütüne dönük operasyonlarda ön saflarda yer almış, 2012 Aralık ayında ise kışlalarına dönmüştü.

Komandoların bölgeye sevklerinin bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın