KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2025 Salı
°C

Doktor hastanın ayağına gelecek

Vali Balkanlıoğlu, Bahçelievler'e sağlık ocağı isteyenlere “3 ay içinde doktor hastanın ayağına gidecek” dedi.

Doktor hastanın ayağına gelecek
30 KASIM 2008 PAZAR 19:36
0
1234
0
AA aa
Vali İrfan Balkanlıoğlu, halk toplantısı çalışmaları kapsamında dün Bahçelievler Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Bahçelievler Cami Taziyeevi'nde dün saat 12:30'da yapılan toplantı, Vali Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Çıngay, daire müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Bahçelievler Mahallesi sakinleri Vali Balkanlıoğlu'na, eğitim, belediye hizmetleri ve sağlık konusunda yaşanan sorunları ve taleplerini ilettiler.


Toplantıda mahallenin sorunlarıyla ilgili konuşan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Varol, mahallede sağlık ocağı olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını dile getirerek sağlık ocağı yapılması talebinde bulundu.


Mahallenin sağlık ocağı talebi üzerine Vali Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü vekilinden bilgi aldı. 3 ay içinde uygulamaya geçecek olan aile hekimliği uygulaması ile sağlık kuruluşlarındaki bu tür sorunların sona ereceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, uygulama ile her bir doktorun 5-6 personel ile yerinde hizmet vereceğine dikkat çekerek “Doktor, hastanın ayağına gidecek. Ev ev gezilerek hastalarla ilgilenilecek. Sağlık Ocağı konusundaki sıkıntı da bu uygulama ile ortadan kalkacak” dedi.  


 


YEŞİLKART İPTALİ İTİRAZLARINI DİNLEYEN VALİ: “YEŞİLKARTLI SAYISININ 170 BİNDEN 130 BİNE GERİLEDİ ANCAK İTİRAZLAR İNCELENECEK”


 


Yeşilkart iptalleri konusunda yaşadıkları sorunları anlatan bazı vatandaşlar, hurda arabası olduğu için veya babasının dükkanı olduğu için yeşilkartların iptal edilmesi nedeniyle mağduriyet oluştuğunu dile getirdiler. Vali Balkanlıoğlu, Bingöl'ün Türkiye genelinde en fazla yeşilkart olan illerin başında geldiğini belirterek “170 bin olan yeşilkartlı sayısı 130 bine geriledi. Ancak, mağdur olan vatandaşların müracaat etmeleri halinde gerekli incelemeler yapılarak mağduriyetleri giderilecektir. Bu şekilde mağdur olanların itirazları değerlendirilecek” diye konuştu.   


 


‘KARAKOÇAN BELEDİYESİ'Nİ ÖRNEK GÖSTEREN MAHALLELİYE VALİ, “GÜZEL İŞLER YAPMIŞLAR” DEDİ


 


Belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadıklarını ve hizmet alamadıklarını ifade eden vatandaşlar, kanalizasyon ve yol konusunda altyapıda sorunlar yaşandığını söylediler. Yağışlarla birlikte kanalizasyon sorununun had safhaya ulaştığını belirten mahalleli, çöp ve başıboş hayvanlar sorununun yıllardır süregeldiğini hatırlatarak şimdiye kadar gerekli çalışmaların başlatılmadığını ifade etti. Elazığ'a bağlı Karakoçan Belediyesi'ni örnek gösteren mahalleli, mahallelerinde birçok konuda büyük eksiklikler olduğuna dikkat çektiler.


Karakoçan'daki çalışmaları ‘Güzel çalışmalar yapmışlar' şeklinde değerlendiren Vali Balkanlıoğlu, beraberindeki Belediye yetkililerine söz hakkı verdi. Belediye yetkilileri, Bahçelievler Mahallesi'nde asfalt ve perde duvar çalışmaları yaptıklarını ve önümüzdeki yıl Cumhuriyet Caddesi'ne bazalt taşlı kaldırım yapılacağını ve kanalizasyon projesini içeren bir çalışma hazırlandığını söylediler.  Mahallelinin özellikle kış mevsimiyle birlikte kül atıklarını poşetlemesini isteyen Belediye yetkilileri, açıktaki küllerin toplanmadığını belirtti.




BAŞIBOŞ KÜPESİZ İNEKLER KESİLEREK FAKİRLERE DAĞITILACAK, BAŞIBOŞ KÜPELİ İNEKLERİN SAHİPLERİ CEZALANDIRILACAK


Şehir merkezindeki başıboş hayvan sorununun da dile getirildiği toplantıda, Vali Balkanlıoğlu, başıboş ineklerin trafik kazalarına davetiye çıkardığını ve çevre kirliliğine yol açtığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, Belediye başta olmak üzere ilgili kurumların gerekli çalışmaları yapacağını belirterek, başıboş hayvanlara karşı alınacak önlemler kapsamında Başıboş küpesiz ineklerin kesilerek fakirlere dağıtılacağını, başıboş küpeli ineklerin sahiplerinin de cezalandırılacağını söyledi. Başıboş ineklerin şehir görüntüsüyle bağdaşmadığının altını çizen Vali Balkanlıoğlu, “Hayvan sahipleri ineklerine sahip çıkmalı. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz ama bu görüntüler Hindistan'ı geçti. Cadde ve sokaklardaki başıboş hayvanlar şehre yakışmıyor” dedi.


 


VALİ ŞİŞMANTÜRK'ÜN ANISI YAŞATILACAK


Mahallelinin, Vali Kurtuluş Şişmantürk Çeşmesi'nin yeniden düzenlenerek yapılması talebi üzerine Vali Balkanlıoğlu, “Merhum Vali Kurtuluş Şişmantürk'ün anısını yaşatacağız. Bu konuda gerekli incelemeler yapılarak çalışma başlatılacak” diye konuştu.


KAPIMIZ HERKESE AÇIK


Halkla birlikte sorunlara çözüm bulmak için mahalle toplantıları düzenlediklerini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, "Sorunlarınızı iletin çözüm bulalım. Tüm kurum amirlerimiz ile birlikte size geldik. Elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Sorunlarınızın çözümü için ilgili kurum amirlerimiz gerekeni yapacaktır. Takipçisi olacağız. Kapımız tüm vatandaşlarımıza açıktır" dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
14.07.2025
22:06
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl'de afetlere müdahale kapasitesini arttırma ve yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde jandarma ekiplerine arama ve kurtarma ekipmanları teslim edildi.
14.07.2025
21:59
Seven:
Seven: 'Tarihte Yeni Bir Sayfa Açılmıştır'
AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 'Türkiye; uzun, acılı, sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır. Bugün, yeni bir gündür. Bugün, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır'
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın