KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2025 Salı
°C

Doktor sayısı yetersiz!

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısı, hem hastaları hem de doktorları mağdur ediyor. Üç doğum uzmanının çalıştığı hastanede, günde ortalama 500 hasta tedavi ediliyor.

Doktor sayısı yetersiz!
30 MAYIS 2017 SALI 07:29
0
3189
1
AA aa

Bingöl'ün sağlık alanındaki çilesi bitmek tükenmek bilmiyor. Yeni Devlet Hastanesi 8 yılda tamamlanırken, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı aşılmak bilmiyor.

BAKANLIK TALEBİ KARŞILAMIYOR

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde resmi olarak 8 çocuk uzmanı ile 3 kadın doğum uzmanı görev yapıyor. Daha önce çocuk servisinde yaşanılan doktor sıkıntısı son atamayla giderilirken, kadın doğum servisindeki doktor sıkıntısı bir türlü giderilemedi. Sağlık Bakanlığına defalarca iletilen doktor talebi yerine getirilmezken, hastanede yaşanan mağduriyetler katlanarak devam etti.

HASTASI DA DOKTORU DA MAĞDUR

Üç kadın hastalıkları ve doğum uzmanının görev yaptığı hastanede, günde ortalama 500 hasta tedavi ediliyor. Gece nöbetine kalan veya ameliyat günlerinde cerrahi operasyonlar gerçekleştiren doktorlar, aynı gün poliklinik servisinde de çalışıyor. Gece nöbetinden çıkan doktor, poliklinik servisine geçerek mesai bitimine kadar hastaları tedavi ediyor. Kent merkezindeki hastaların yoğunluğa, ilçelerden gelen vatandaşlar da ekleniyor. Hastanede görev yapan doktor ve sağlık personelleri günlük 500 hastaya hizmet vermek zorunda bırakılıyor.

267 BİN NÜFUSA İKİ DOKTOR!

Hem acil serviste hem de polikliniklerde görev yapan doktorlar, gün boyunca yoğun tempoyla çalışmak zorunda kalıyor. Nüfusun 270 yaklaştığı kentte, üç doktor hizmet vermeye çalışırken, hastaların bir kısmı çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Yeterli sayıda doktor olmadığından, tedavi olamadıklarını belirten hastalar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istedi.

Doktor eksikliğinden yakınan hastalar, “Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı yıllarca giderilemedi. Bingöl'ün sağlık alanında yaşadığı sıkıntıyı Türkiye'de çok nadir iller yaşamıştır. Her seçimde hükümete rekor oyla destek veren Bingöl, sağlık alanında çevre illere bağımlı hale gelmiş durumda. Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi olamayan vatandaşların çoğu ya özele de ya da Elazığ, Malatya, Diyarbakır gibi çevre illere gitmek zorunda bırakılıyor. Yıllarca insanlarımız yollarda yaşamlarını kaybetti. Yıllarca, başka illerde hastane köşelerinde süründürüldük. Bingöl'ün sağlık alanında yaşanılan bu sıkıntıları artık giderilmelidir” şeklinde sitem etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30012)
14 Temmuz 2018 Cumartesi 00:10
Bu tam bir rezillik! Dün gece hastanenin aciline gidiyorum ve tek muhatapım hemşire
10.06.2025
01:06
Rektör Çelik`ten bilimsel üretim başarısı!
Rektör Çelik'ten bilimsel üretim başarısı!
Türkiye'deki 202 üniversite rektörünün akademik alandaki başarısını gösteren h-indeks sıralaması açıklandı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik 195 rektörü geride bıraktı. Çelik'e, ayrıca İTÜ tarafından düzenlenen Akademik Performans Ödül Töreni'nde '2024 Yılı Yayın Ödülü' takdim edildi.
10.06.2025
01:05
Sami Akbulut mevcut rektörü geride bıraktı!
Sami Akbulut mevcut rektörü geride bıraktı!
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, 202 üniversitenin rektörünün uluslararası arenada kabul gören ve bilimsel üretim performanslarının ölçüldüğü araştırmada 34 h – indeks ile ilk 20'ye giremedi. İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne aday olan ancak siyaseten yalnız bırakılan Bingöllü hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut'un indeksinin Akpolat'tan 10 puan daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
10.06.2025
01:04
Bingöl`den gitmişlerdi! Kaybolan 2 kişi bulundu
Bingöl'den gitmişlerdi! Kaybolan 2 kişi bulundu
Bingöl'den Tunceli'nin Pülümür ilçesine giden ve Buyar Gölü'ne gitmek üzere yola kaybolan 2 kişi, ekipler tarafından yapılan 12 saatlik çalışma sonucunda bulundu.
10.06.2025
01:03
Prof. Dr. Çapak`a bir görev daha!
Prof. Dr. Çapak'a bir görev daha!
Bingöl Üniversitesi Rektörü iken Kırgızistan Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olarak atanan Prof. Dr. İbrahim Çapak, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine seçildi.
10.06.2025
01:02
Bingöl`de 228 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de 228 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Genç ilçesinde 228 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
10.06.2025
01:01
Bingöl`de iki ayrı kaza: 8 yaralı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 8 yaralı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı kazada 8 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın