KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2026 Perşembe
°C

Doktorsuz kalabiliriz!

Doktor hataları nedeniyle açılan tazminat davaları uzmanlara göre mesleğin geleceğini karartıyor

Doktorsuz kalabiliriz!
05 HAZİRAN 2008 PERŞEMBE 18:47
0
1102
0
AA aa
 
 
Doktorlar aleyhine açılan tazminat davaları giderek çoğalırken, doktorlar da kendilerini sigortayla güvence altına alıyor. Ancak uzmanlar bu sistemin gelecekte riskli hastaların doktorsuz kalma gibi bir sorun doğurabileceğine dikkat çekiyor.

Sağlık uzmanlarının mesleklerini icra ederken yaptıkları hatalardan ya da mesleğini gerektiği şekilde yerine getirememelerinden ötürü hastanın ruhsal ve bedensel sağlığının bozulması ya da ölümü nedeniyle sigortalıya karşı ileri sürülecek tazminat taleplerini dikkate alan hekimler de halk arasında “doktor sigortası” olarak bilinen “mesleki sorumluluk sigortası”na yöneldiler. 

Adana Tabip Odası Başkanı Rıza Mete, Türk Ceza Kanunu'ndaki değişiklikler dolayısıyla özellikle son dönemde hekimlere açılan tazminat davalarda hızlı bir artış yaşandığını söyledi. Mete, sigortacılık hizmetlerindeki gelişmeye paralel olarak hekimlerin de kendilerine korumak adına özel sigorta yaptırdığını vurgulayarak, “Hekimler özellikle tazminat davalarından kendilerini korumak için sigorta uygulamasına yöneliyorlar. Bu sayı her geçen gün artıyor” dedi.

Uygulamanın tartışmaya açık bir konu olduğunu vurgulayan Mete, şöyle devam etti: “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hekimler, açılan davaların aleyhlerinde sonuçlanması durumunda büyük tazminatlarla karşılaşıyorlar. Bu durumdan korumak isteyen hekim, kendini güvenceye almak için sigorta uygulamasına yöneliyor. Dava süreci çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Hem hekimlerin performansı olumsuz etkileniyor, hem de güven sarsılıyor. Bu uygulama ile yakın gelecekte bazı riskli hastalar hekimsiz kalabilir.”

Mete, konunun zaman zaman suistimal edildiğini öne sürerek hasta veya yakınlarının maddi kazanç elde edilmesini sağlamak amacıyla dava açmaya yönlendirilmesinin son derece yanlış sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Adana ve Osmaniye'de 4 bin 500 hekim bulunduğunu ve bunların 3 bininin odalarına üye olduğunu ifade eden Mete, “güvence amaçlı sigorta yaptıranların sayısı her geçen gün artıyor, Ancak bu alanda mutlaka bakanlığın hekimleri koruyucu bazı değişiklikler gerçekleştirmesi gerekiyor” dedi.


Ntvmsnbc

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın