KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

'Doktoru aylığının 12 bin TL olması hayal'

Hekim Hakları Derneği Başkanı Mehmet Bakar, ''Tam Gün Yasa Tasarısı''na ilişkin, ''Tasarının gerekçesi çok talihsiz beyanlarla dolu.' dedi. Bakar'a göre yasa ile birlikte doktorlara 12 bin TL maaşı da hayal

`Doktoru aylığının 12 bin TL olması hayal`
18 OCAK 2010 PAZARTESİ 17:33
0
1425
0
AA aa

Hekim Hakları Derneği Başkanı Mehmet Bakar, ''Tam Gün Yasa Tasarısı''na ilişkin, ''Tasarının gerekçesi çok talihsiz beyanlarla dolu. Kamuoyunu hekimler aleyhine yönlendirici ve tüm sorunların kaynağını yarı zamanlı çalışma düzenine yükleyen bir anlayışla hazırlanmış'' dedi.

Derneğin yeni yönetiminin İstanbul'da düzenlenen basınla tanışma toplantısında konuşan Bakar, tasarının yaklaşık 4 yıldır sağlık personelinin üzerinde ''Demokles'in kılıcı''  gibi tutulduğunu ileri sürdü.

Avrupa'nın 53 ülkesinde 100 bin kişiye 347 hekim düşerken, Türkiye'de 140 hekim düştüğünü vurgulayan ve ''Avrupalı meslektaşlarımızdan 3 misli çok çalışmaktayız'' diyen Bakar, hemşire ve diğer yardımcı sağlık personelinin ise Avrupa'ya göre 5 misli az personelle hizmet verdiğini kaydetti.

Bakar, bir yasa tasarısının gerekçesinin o yasanın ''ruhu'' olduğunu belirterek, Tam Gün Yasa Tasarısı'nın gerekçesinin incelendiği zaman ''çok talihsiz beyanlarla dolu olduğunu'' ileri sürdü. Mehmet Bakar, ''Kamuoyunu hekimler aleyhine yönlendirici ve tüm sorunların kaynağını yarı zamanlı çalışma düzenine yükleyen bir anlayışla hazırlanmış. Hekimleri para ilişkisi içinde gösteren, özellikle yarı zamanlı çalışan hekimi hastasının kontrol sorumluluğunu ihmal etmekle itham eden bir gerekçeyi kabul etmemiz söz konusu olamaz'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakar, ''Sizin İl Sağlık Müdürlüğünüz döneminde bu tasarı gündeme geldi. O zaman ne düşünüyordunuz?'' şeklindeki soruya, ''Hoşnut olmadığım için o dönem de bilimsel kurulları topladık. Bir hekimin optimum çalışabileceği rakamları tespit ettik'' yanıtını verdi.

''O dönemde hekimleri tam gün çalıştırmanız için bir baskı var mıydı?'' şeklindeki soru üzerine ise Bakar, ''Özel bir baskı olmasa dahi bir trend götürüyor sizi. Ne kadar çok hasta bakarsanız o kadar iyi hekim olunacağı konusunda bir trend var. Ama bu doğru bir iş değil'' diye konuştu.

Bakar, bir hastaya ayrılan muayene süresinin 4-5 dakikaya düşmesinin hastaları asla tatmin etmeyeceğini ve ''tatmin edilmemiş hasta sendromuna'' yol açacağını söyledi. Bakar, tam performans çalışılması halinde bir doktorun ayda 12 bin TL kazanacağı ifadelerinin de hayali olduğunu, bir klinik şefinin bu parayı alması için yalnızca nöbetinin 130 saati bulması gerektiğini, bunun da 6 hafta sonu nöbet tutması demek olduğunu ileri sürdü.

''EYLEME KATILMAYACAĞIZ''

Türk Tabipler Birliğinin (TTB) öncülüğünde yarın yapılacak doktorların iş bırakma eylemine katılıp katılmayacaklarını ve yasaya ilişkin TTB'nin tavrını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de Bakar, şunları söyledi:

''TTB'nin sadece karşı çıkmak için tavır koymanın ötesinde bir tavrı yok. Dolayısıyla biz eyleme katılmayacağız. TTB, hekim yanlısı gözükmesine rağmen uyguladığı politikalarla Sağlık Bakanlığı ile paralel hareket ediyor. Bize göre TTB'yi yöneten arkadaşlarımız, Sağlık Bakanlığı için bulunmaz Hint kumaşıdır. Sadece 'hayır' diyorlar. Dün Genel Sağlık Sigortası'nı, Tam Gün Tasarısı'nı savunan TTB, bunlar uygulamaya konduğunda hepsine şiddetle karşı çıkmıştır. Bana, karşı çıkmadıkları bir uygulama söyleyebilir misiniz?''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın