KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Dolandırıcıların yeni yöntemi virüs!

Telefonla kendilerine kurban bulan dolandırıcılar, şimdi de virüs yoluyla vatandaşları dolandırıyor. Dolandırıcılar, emniyet ve jandarma logosu ile hazırladıkları virüsleri e-mail ve çeşitli yollarla kurbanlarına yollayarak, para transferi gerçekleştiriyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemi virüs!
10 MART 2014 PAZARTESİ 20:40
0
1761
0
AA aa

Bingöl'de bilişim sektöründe hizmet veren Mehmet Eser, son günlerde vatandaşların bilgisayarlarına emniyet ve jandarma logolu virüslerin bulaştığını ve bu yolla vatandaşlardan para talep edildiğini belirtti. Kendisini arayan vatandaşları dolandırıcıların yöntemi olduğunu anlatarak uyardığını belirten Eser: "Virüste çocuk pornosu kullanıldığı yönünde ifadeler yer alıyor. Oysa vatandaşlar o tarz sitelere girmediğini bildiği halde, bu durumdan dolayı utanıyor. Virüs çocuk pornosundan dolayı bilgisayarın kilitlendiği yazılarını içerdiğinden servise veya başkalarına haber vermek istemiyor. Bu da onların dolandırıcıların tuzağına düşmesine sebep oluyor. Korku ve panikle virüste belirtilen yöntemlerle para transferi yapıyorlar. Son günlerde Bingöl'de bu tarz virüsler çoğaldı. Vatandaşlarımızın hiçbir şekilde telefonla ya da sanal alemde para talep eden kimselere itimat etmemesi gerekiyor" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ise son zamanlarda gelen şikâyetler üzerine virüs dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyarmıştı.

VİRÜSTEN KURTULMANIN YOLU

Eser, virüsten kurtulmanın yolunu şöyle açıkladı: "Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda klavyenizin F8 tuşuna basılı tutun. Güvenli mod yöntemiyle bilgisayarınızı açın. Bilgisayarınız açıldıktan sonra 'Başlat-Programlar-Donatılar- Sistem Araçları, Sistem Geri Yükleme' seçeneğini seçin ve virüsün bulaştığı tarihten önceki bir tarihe alıp, sistemi geri yükleyin. Sorunun devam etmesi halinde tekrar güvenli mod özelliği kullanılarak bilgisayarınızı başlattıktan sonra, söz konusu zararlı yazılımı yok edecek şekilde virüs programları aracılığıyla bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin. Eğer halen virüs devam ediyorsa format atarak bilgisayarınızın işletim sistemini yeniden yükleyin. Tabi önemli bilgileriniz varsa ve silinme ihtimaline binaen bu yöntemi dikkatli kullanın. Bu tarz bilgilere sahip değilseniz ise mutlaka teknik servisten yardım isteyiniz." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2025
17:21
Bingöl İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı
Bingöl İl Spor Güvenlik Kurulu toplandı
Güvenlik tedbirlerinin ağırlıklı olarak masaya yatırıldığı toplantıda, 12 Bingölspor maçlarında görev alacak resmi güvenlik personeline yönelik destekler ile seyircilerin dijital ortamda müsabakaları daha sağlıklı ve düzenli şekilde takip edebilmesi için yapılabilecek çalışmalar da irdelendi.
30.07.2025
16:46
Elazığ`a Bingöllü Müftü
Elazığ'a Bingöllü Müftü
Cumhurbaşkanlığınca yapılan Müftü atamalarında Elâzığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ görevinden alınırken bu göreve Bingöllü hemşehrimiz Yusuf Bingöl atandı.
30.07.2025
16:28
Şeyh Ahmet mesire alanını çöplüğe çevirdiler!
Şeyh Ahmet mesire alanını çöplüğe çevirdiler!
Bingöl merkez Şeyh Ahmet mesire alanını, duyarsız ziyaretçilerin yiyip içip çevreye saçtığı atıklarla kirletiliyor! Yaşananlara tepki gösteren Bingöl Belediyesi, 'Bunu Gerçekten Kabul Etmiyoruz!' başlığıyla kirli manzarayı paylaştı.
29.07.2025
21:10
Kansere çare ilacı Bingöl`de ürettiler
Kansere çare ilacı Bingöl'de ürettiler
TİJDA ORGANİC MİDEX, prostat kanseri hücrelerini yüzde 87 oranında yok etti!
29.07.2025
20:59
Bingöl Konteyner Kent altyapısı hazırlanıyor
Bingöl Konteyner Kent altyapısı hazırlanıyor
Bingöl Belediyesi, Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı projesi kapsamında startını verdiği altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Arıkan: 'Amacımız, kriz anlarında güvenli yaşam alanları sunmak' dedi.
29.07.2025
20:58
Bingöl Tarım`da devir teslim
Bingöl Tarım'da devir teslim
Tarım ve Orman Bakanlığı'na tayini çıkan Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, görevi İl Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Fatih Aktay'a devretti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın