KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Dolar ve borsada ne olacak?

İMKB, haftanın ilk işlem gününe alıcılı başladı. Dolar 1,3370 YTL, avro 1,8030 YTL'den haftaya başladı. Piyasalar Fed'le rahatlayınca lira güçlü ancak temkinli seyir sürüyor. İşte rakamlar

Dolar ve borsada ne olacak?
20 AĞUSTOS 2007 PAZARTESİ 11:13
0
877
0
AA aa
Borsa, haftanın ilk gününe alıcılı başladı  
 
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeksi, haftanın ilk işlem gününe alıcılı başladı.

Bileşik Endeks, açılış seansında 16.92 puanlık artışla 46.593,78 puana yükselirken, hisse senetleri ortalama yüzde 0.04 oranında değer kazandı.

DÖVİZ

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 09.30 itibariyle YTL olarak şöyle:

İSTANBUL

ABD Doları 1,3350 1,3380

Avro 1,7980 1,8020

İngiliz Sterlini 2,6450 2,6650

ANKARA

ABD Doları 1,3250 1,3400

Avro 1,7880 1,8100

İngiliz Sterlini 2,6140 2,6670

Kapalıçarşı'da 1,3300 YTL'den alınan dolar 1,3370 YTL'den satılıyor.
1,7930 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,8030 YTL olarak
belirlendi.

Serbest piyasada Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 1,3630 YTL,
avronun satış fiyatı 1,8350 YTL olmuştu.

Piyasalar Fed'le rahatlayınca lira güçlü ancak temkinli seyir sürüyor

Global kredi sorunlarının likiditeyi iyice azaltmasının ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Cuma günü iskonto faiz oranını düşürmesinin rahatlattığı yurtdışı piyasaları izleyen lira, güne güçlü başlarken, sorunların tam olarak geçmemiş olması temkinli bir seyre neden oluyor.

Bankalararası piyasada bugün açılışta en iyi dolar alış ve satış kotasyonları Cuma günkü kapanışına göre yüzde 1 artarak, 1.3450/90 YTL oldu. Saat 0825'te dolar, 1.3420/70 YTL'den işlem görüyordu.

Bir bankanın döviz işlemcisi, "Fed'in iskonto faizini indirmesinden sonra piyasadaki panik havası iyiden iyiye geçti ve panik satışları azaldı. Ancak Fed'in hareketine rağmen, global kredi piyasalarındaki sorunlar daha çok gözardı ediliyor gibi görünüyor. Bugün yine yurtdışına bağlı hareket edeceğiz. Yendeki yükseliş devam ederse burada da liradaki düşüş de sürer" dedi.

Cuma günü yaptığı olağanüstü toplantıda gösterge faiz oranının değiştirmeyen Fed, bankalara doğrudan borç verme oranı olan iskonto faizini yarım puan indirerek yüzde 5.75'e çekerken, finansal piyasa koşullarının bozulduğunu ve ekonomik büyümeye yönelik aşağı yönlü risklerin de önemli ölçüde arttığını söyledi. Fed, ayrıca gerektiği gibi müdahale etmeye de hazır olduğunu bildirdi.

Bu kararın yarattığı olumlu havayla dünya piyasaları bir anda toparlanırken, Dow Jones endeksi Cuma gününü yüzde 1.82, S&P 500 endeksi de yüzde 2.46 yükselişle kapattı. Geçen hafta içerisinde 11 Eylül 2001'den bu yana en kötü haftalık performansını kaydeden Asya borsaları da bugün dokuz yılın en yüksek artış oranını yakalayarak, yüzde 4 civarında değerlendi.

112 seviyesinin altına inerek, Cuma günü son 14 ayın en düşük düzeyini gören dolar/yen paritesi de bugün 114'ün üzerinde seyrediyor.

Bankacılar, yurtdışındaki seyrin esas belirleyici olduğuna dikkat çekerek, bugün TBMM Genel Kurulu'nda cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılacak olan ilk tur oylamanın gündemin arka sıralarında kaldığını ifade ettiler. Meclis'te 341 milletvekiline sahip olan AKP'nin adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün MHP, DSP ve DTP'nin katılımıyla toplantı yeter sayısı olan 367'ye ulaşılmasının ardından en geç salt çoğunluğun yettiği üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

Öte yandan Hazine Müsteşarlığı, Çarşamba günü 3.69 milyar YTL'si piyasaya olmak üzere toplam 4.07 milyar YTL'lik itfasına karşılık bugün ve yarın üç ihale düzenleyecek. Bugün yapılacak olan altı ay vadeli, 20 Şubat 2008 itfa tarihli YTL cinsi iskontolu bono ihalesinde net 791 milyon YTL satış yapılması amaçlanıyor.

Tokyo Borsası yükselişle kapandı 
 
Tokyo Borsası, günü yükselişle tamamladı. Borsanın temel göstergesi Nikkei Endeksi, düne göre yüzde 3 artarak 15.732,48 puana yükseldi. 
 
Öte yandan döviz piyasasında ABD Doları 114,00 yenden 114,66 yene çıktı.



AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.12.2025
17:51
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl programı netleşti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, 30 Aralık 2025 Salı günü bir dizi program ve açılış için Bingöl'e geliyor. Ziyaret kapsamında ödül töreni, okul açılışları ve Kentpark temel atma töreni gerçekleştirilecek.
29.12.2025
17:13
Gözler Hesarek`te! Hafta sonu açılabilir
Gözler Hesarek'te! Hafta sonu açılabilir
Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi. Tüm hazırlıkların tamamlandığı tesiste kar kalınlığı 20 santimetreyi aşarken, beklenen yoğun karla birlikte merkezin hafta sonu kapılarını açması bekleniyor.
29.12.2025
16:38
Bingöl`den Gazze`ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl'den Gazze'ye Umut Eli: Kermes Geliri Yerine Ulaştı
Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gazze yararına düzenlenen kermeste toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun desteğiyle örnek bir dayanışmaya dönüştü.
29.12.2025
15:29
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl İçin Kuvvetli Kar ve Dondurucu Soğuk Uyarısı
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna dikkat çekerek 29 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında il genelinde etkili olacak kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
29.12.2025
15:18
Bingöl`de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de eğitime 1 gün ara verildi
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
29.12.2025
15:08
Bingöl`de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 96 köy yolu ulaşıma kapandı
Meteorolojinin uyarı yaptığı Bingöl'de etkili olan kar yağışıyla birlikte kent genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi 53 araç ve 110 personel ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın