Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, iki yıl önce Başbakan Erdoğan'la Dolmabahçe'de yaptığı görüşmeyle ilgili “ilk ve son kez” konuştu: “Dolmabahçe görüşmesi devlet işidir.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe görüşmesine ilişkin NTV yayınında söylediği sözlerin ardından gözlerin çevrildiği dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milliyet gazetesinden Fikret Bila'ya konuştu.
Yaşar Büyükanıt, şöyle konuştu; “Görüşme sonrasında basında gerçeği yansıtmayan dedikodular yer aldı. Bu dedikodu ve iddialar öylesine akıl almaz boyutlara ulaştı ki, hayatımızda ilk kez hem ben hem de eşim yargıya başvurmak zorunda kaldık. Bu iddiaları gündeme getiren köşe yazarı hiçbir kanıt sunamadı. Biz bu davayı kazandık. Kazandığımız tazminat davasıydı. Ceza davası halen devam etmektedir. Buna rağmen bu konunun ısrarlı biçimde gündeme getirilmesine çok üzüldüm.
Ben bulunduğum görevler itibariyle dönemin başbakanları rahmetli Bülent Ecevit ile de Mesut Yılmaz ile de bu tür görüşmeler yaptım. Bunlar devlet işidir. Dolmabahçe görüşmesi de öyledir. Ancak, tekrar bunların gündeme gelmesi dikkat çekicidir. Görüşmenin üzerinden iki yıl geçti. Buna rağmen neden gündeme getirildiğini anlamış değilim.”
haberturk