KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Dolu ve selden zarar gören çiftçinin borçları bir yıl ertelendi

 

Bingöl'ünde aralarında araların da bulunduğu afetzede çiftçilerin borçları bir yıl süreyle ertelendi. 15 Mayıs–20 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen dolu, sel ve aşırı yağış nedeniyle ürünleri yüzde 30 oranında zarar gören çiftçi kayıt sistemine bağlı çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreyle ertelendi.

Dolu ve selden zarar gören çiftçinin borçları bir yıl ertelendi
01 AĞUSTOS 2010 PAZAR 22:31
0
1948
0
AA aa
15 Mayıs 2010-20 Temmuz 2010 tarihleri arasında meydana gelen dolu, sel ve aşırı yağış nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin karar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yazısı ve Bakanlar Kurulu'nun onayı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname ekine göre, 15 Mayıs-20 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen dolu, sel ve aşırı yağış afeti nedeniyle zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelemesinden Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat illerinde faaliyet gösterenler yararlanacak.

-EKİLİŞLERİ, ÜRÜNLERİ YÜZDE 30 ZARAR GÖRENLER ERTELEMEDEN YARARLANACAK-
Buna göre, bu illerde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olanlar söz konusu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar gören ve bu durumları il veya ilçe hasar tespit komisyonlarınca belirlenen gerçek ve tüzel kişi üreticilerin Banka ve TKK tarafından kullandırılan (Hazine kaynağına dönüşmüş krediler dahil) ve bu Kararın yayımı tarihi itibarıyla vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıl içinde dolacak olan veya vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olan tarımsal kredi borçları, vadesinde/taksit vadesinde/hesap devresinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren bir yıl süreyle ertelenecek.

-BORCU 90 GÜNLÜK BEKLEME SÜRESİ İÇİNDEKİ ÇİFTÇİ BİR AY İÇİNDE MÜRACAAT EDECEK-
Banka ve TKK tarafından ertelenen tarımsal kredi borçlarına erteleme döneminde yüzde 7 faiz uygulanacak. Banka ve TKK'nin, bu karar kapsamında ertelenen kredilerden dolayı doğacak gelir kayıpları; ilgisine göre Banka tarafından uygulanan cari tarımsal kredi veya cari tarımsal kredi temerrüt faiz oranı ile yüzde 7 arasındaki fark esas alınarak hesaplanacak. Ertelenen krediler nedeniyle; kredi borçluları, müşterek borçlular ve müteselsil kefiller ve sair borçla ilgililer hakkında başlatılmış bulunan yasal takip işlemleri, bu Kararın yayımı tarihinden itibaren müracaat süresi sonuna kadar, borcun ertelenmesi halinde ise erteleme süresi sonuna kadar herhangi bir işleme gerek kalmaksızın durur ve bu süre içerisinde yeni takip başlatılmaz. Kararın yayımı tarihi itibarıyla borçları Tasfiye Olunacak Alacaklar hesaplarında kayıtlı çiftçiler ile borçları 90 günlük bekleme süresi içerisinde bulunan çiftçiler, Kararın yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde, kredi borçlarının vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte bir yıllık süre içerisinde dolacak olan çiftçiler ise vade/taksit vadesi/hesap devresinden itibaren bir ay içerisinde, ÇKS bilgilerini güncelleyerek borçlu bulundukları Banka ve/veya TKK'ye yazılı olarak müracaat edebilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
11:05
Altında düşüş sürdü! Bingöl`de gram altın ne kadar?
Altında düşüş sürdü! Bingöl'de gram altın ne kadar?
Doların güçlenmesi ve jeopolitik belirsizlikler, altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkilerken ons altın 4 bin 135 dolar seviyesine kadar geriledi. Bingöl'de gram altın ne kadar? İşte yanıtı.
19.06.2026
10:46
Bingöl`de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın