KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ağustos 2025 Pazar
°C

Domuz gribi daha az tehlikeli

Sadece insanları korkutuyor...

Domuz gribi daha az tehlikeli
14 EKİM 2009 ÇARŞAMBA 21:24
0
1081
0
AA aa
''Domuz gribi, bildiğimiz mevsim gribinden daha az öldürücü, ama bugünkü salgın insanları korkutuyor, çünkü özellikle çocukları vuruyor ve devletlere ciddi mali yük getiriyor..."

Bu açıklama, Stockholm'de bulunan "Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi" (ECDC) yetkililerinden geldi.

AFP muhabirinin görüş aldığı ECDC Hazırlık Birimi Başkanı Denis Coulombier, "A/H1N1 virüsünden ölen hastalar elbette var, ama bu çok küçük bir oran..." dedi.

"(Domuz gribi) virüsünden ölenlerin oranı ancak binde 02,-0,3 seviyesinde, oysa bildiğimiz mevsim gribinde bu oran binde biri buluyor" diyen salgın hastalıkları uzmanı, "gripten her yıl binlerce kişinin öldüğüne" dikkat çekti.

Yeryüzünde hastalıkların seyrini takip eden ECDC yetkilileri, A/H1N1 virüsünün "gelecek haftalarda" yeni bir hastalık dalgasına yol açacağını da düşünüyor.

Dünya Sağlık Örgütüne göre, baharda görüleli beri A/H1N1 virüsü dünyada 4525 kişinin ölümüne yol açtı. Hastalığa yakalananların tedavisi epey masraflı, bu da devletler için ciddi mali yük anlamına geliyor.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın