KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Domuz gribi kabus oldu!

ABD'de 8 lise öğrencisinde virüs bulundu...

Domuz gribi kabus oldu!
27 NİSAN 2009 PAZARTESİ 08:07
0
939
0
AA aa
ABD'nin New York kentinde bir grup lise öğrencisinde domuz gribi olduğu tespit edildi.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg yaptığı açıklamada, Amerikan Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi'nin, kentin Queens bölgesindeki St. Francis Koleji öğrencilerinden 8'inde domuz gribi saptandığının doğruladığını bildirdi.

Hastalığın hafif seyrettiğini ve öğrencilerin iyileşmekte olduğunu söyleyen Bloomberg,okulun iki günlüğüne kapatıldığını açıkladı. Bloomberg, öğrencilere ''Hastalanırsanız evde kalın, dışarıya çıkmayın, panik edilecek bir durum yok'' mesajını verdi.

Okulda 100 kadar öğrencinin grip benzeri şikayetlerde bulunduğu, bazı öğrencilerin iki hafta önce bahar tatili için Meksika'nın Cancun kentine gittiği öğrenildi.

Domuz gribi belirtilerinin görülmesinin ardından okulun 75 öğrencisine tahlil yapılmıştı.

Öte yandan, kentin Bronx bölgesindeki bir yuvada da bir öğrenciye tahlil yapıldığı ancak sonucun negatif çıktığı öğrenildi.

-MEKSİKA'DA BEŞ ŞÜPHELİ ÖLÜM

Bu arada, Meksika'nın başkenti Meksiko'nun Belediye Başkanı Marcelo Ebrard, 5 yeni şüpheli ölüm olduğunu açıkladı.

Ebrard, domuz gribiyle ilgili son bilgileri açıkladığı basın toplantısında, ''73 kişi hastanede tedavi görüyor, 59 kişi taburcu edildi, 5 kişi öldü'' dedi.

Meksika Sağlık Bakanlığından bir kaynak da domuz gribinden ölü sayısının 20 olduğunu, şüpheli ölü sayısının ise 61 olduğunu ifade etti.

-DSÖ: ''DOMUZ GRİSİ VİRÜSÜ EVRİM GEÇİRİP ÇOK DAHA TEHLİKELİ HALE GELEBİLİR''

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Meksika'da ölümlere yol açan domuz gribi virüsünün evrim geçirip çok daha tehlikeli hale gelebileceğini açıkladı.

DSÖ yetkilisi Keiji Fukuda, telefonla düzenlediği basın toplantısında, ''Virüsün evrim geçirmesi kuvvetle muhtemel. Virüs evrimleştiğinde, bunun halk sağlığı için çok daha tehlikeli hale gelmesi de açıktır'' ifadesini kullandı.

DSÖ, dün Meksika ve ABD'de ortaya çıkan ve insandan insana geçen yeni A/H1n1 tipi domuz gribi virüsünün salgın hale gelme olasılığının yüksekliği konusunda uyarıda bulunmuştu.

-DOMUZ GRİBİ KANADA'YA SIÇRADI

Meksika'da ölümlere neden olan ve ABD'de 20 kişide görüldüğü teyit edilen domuz gribi Kanada'ya sıçradı.

Kanada'nın doğusundaki Nova Scotia kenti halk sağlığı biriminden yapılan açıklamada, bölgedeki 4 kişide domuz gribi vakası saptandığı kaydedildi.

haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın